רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1.5 ק"ג חלקי עוף - משולשים ושוקיים (6-8 חלקים)
- מלח ופלפל שחור
- 2 בצלים, חצויים לשניים וכל חצי חתוך לאורך ל-4
- 2 שיני שום, כתושות
- 3 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לחתיכות באורך 1.5 ס"מ
- 4 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות באורך 2 ס"מ
- 1/2 כוס (125 מ"ל) יין לבן או מים
- 3 כפות (35 גרם) קמח, מנופה
- 3 כוסות (750 מ"ל) ציר מרק עוף או מים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 גבעולי תימין או 1 כפית תימין מיובש (אפשר להחליף בעשב תיבול מיובש אחר)
- 2 עלי דפנה (מיובשים או טריים)
- 600 גרם בייבי תפוחי אדמה, חצויים או תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לרבעים
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש גבוהה, מחממים את השמן ומטגנים את העופות עד להזהבה בהירה משני הצדדים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומוציאים את העופות לצלחת.
2. אם צריך מוסיפים עוד קצת שמן לסיר, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים את הבצל והשום במשך 2 דקות, עד שהבצל שקוף. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד דקה.
3. מוסיפים את היין, מערבבים ומגרדים את תחתית הסיר כדי שהחלקים החומים יתמוססו בנוזל. מבשלים במשך דקה עד שרוב הנוזלים מתאדים.
4. מפזרים קמח על הכל, מערבבים, ומוסיפים מעל את ציר המרק, רסק העגבניות, התימין ועלי הדפנה. מערבבים להמסת רסק העגבניות, מסירים מהאש ויוצקים את תכולת הסיר לתבנית גדולה עם שוליים גבוהים.
5. מסדרים את העופות בתבנית מעל הרוטב ושומרים שהעור ייגע כמה שפחות בנוזלים לקבלת מרקם קריספי. מכסים את התבנית ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
6. מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את תפוחי האדמה ודוחפים אותם כך שהם ישקעו בנוזלים והעופות יהיו מסודרים מעליהם. מחזירים לתנור ללא כיסוי למשך 40 דקות נוספות, עד שעור העוף מזהיב, תפוחי האדמה רכים והרוטב סמיך. טועמים ומתבלים בעוד מלח ופלפל שחור, אם צריך.