רכיבים
- 700 גרם פרגיות נקיות מעצמות
- 1 גמבה גדולה או שתיים קטנות
- 1 בצל סגול גדול
- 2 שיני שום
- 1 חבילת פטרוזיליה
- 1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
- 2 כפות דבש
- 6 כפות שמן זית
- 1/2 כפית תבלין בהרט (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור - לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. חותכים כל פרגית לשתיים או שלוש ומעבירים לקערה.
2. קוצצים את הגמבה, הבצל, השום, הפטרוזיליה והפלפל הירוק - לחתיכות קטנות מאד. ניתן לעשות זאת במעבד מזון, אך חשוב לשים לב לא להפוך את הירקות לעיסה.
3. מעבירים את כל הירקות לקערה של הפרגיות ומוסיפים את הדבש, שמן הזית, הבהרט, המלח והפלפל השחור. מערבבים את הכל היטב היטב, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שיותר זמן, מומלץ מאד ללילה שלם.
4. לאחר שהפרגיות "ישבו" במרינדה, שופכים את תכולת הקערה במלואה לתוך תבנית, מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים במשך 30 דקות.
5. לאחר 30 דקות מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כמה דקות, עד שהפרגיות מקבלות צבע יפה.
6. מומלץ להגיש עם אורז לבן שיספוג את טעמי המרינדה המיוחדים.