רכיבים
- 1 ק"ג פרגיות
- 4-5 שיני שום, כתושות
- 1 כף גדושה מאד של דבש
- 2 כפות סויה
- 2 גבעולי רוזמרין
- מלח ופלפל ארבע העונות
- שומשום
- 2 כפות מים רותחים
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את כל מרכיבי המרינדה, מלבד השומשום והמים, עד שמתקבלת תערובת חלקה ורק בסוף מוסיפים את המים.
2. מסדרים את הפרגיות בתבנית, יוצקים מעל את המרינדה ומעבירים למקרר להשריה של חצי שעה לפחות.
3. מוציאים מהמקרר ומפזרים מעל שומשום בנדיבות.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות עד להשחמה יפה.