זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 ק"ג בשר ראש שהורתח היטב בסיר מלא מים (עדיף סיר לחץ) במשך שעתיים
- 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
- 3 כפות שמן זית
- 3-4 פלפלים אדומים יבשים
- 1 ראש שום, מחולק לשיניים
- 2 עגבניות, קצוצות
- 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כף שטוחה כמון
- 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה בשמן
- 3-4 כוסות ציר בקר או המים בהם הורתח הבשר
- 2 כפות רסק עגבניות מדולל במעט מים
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבשר לקוביות שוות.
2. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים קלות את הפלפלים. מוסיפים את העגבניות ושיני השום ומבשלים יחד במשך 2 דקות.
3. מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים ומניחים מעל את קוביות הבשר. יוצקים על הכל את ציר הבקר / המים ומבשלים במשך שעה.
4. מוסיפים את רסק העגבניות המדולל, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.
5. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומסירים מהאש. טעים במיוחד להגיש עם קוסקוס.