זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 700-900 גרם סטייק פרגיות, ללא עור וללא עצמות
- מלח ופלפל שחור
- 1 בצל, חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל אדום או כתום, פרוס דק
- 1 כוס יין לבן יבש
- 290 גרם לבבות ארטישוק קפואים, מופשרים
- 800 גרם רסק עגבניות
- 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- 1 כף תימין טרי
אופן הכנת עוף רומאי ברוטב עגבניות ופלפלים עשיר:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. במחבת עם תחתית כבדה המתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל שחור ומוסיפים למחבת. מטגנים במשך 2 דקות מכל צד, להשחמה קלה. מוסיפים את רצועות הבצל ופרוסות הפלפל, מערבבים קלות ומבשלים יחד במשך 5 דקות.
3. מוסיפים את היין הלבן ומגרדים את תחתית המחבת כך שכל הטעמים שנדבקו לשם יצופו למעלה.
4. מוסיפים את לבבות הארטישוק, רסק העגבניות וזיתי הקלמטה ומפזרים תימין על הכל.
5. מכסים את המחבת ומעבירים לתנור למשך 45 דקות. בתום האפייה, מתבלים במלח ומערבבים קלות. מגישים חם.