רכיבים
- 1 עוף שלם
- 2 לימונים
- 11 שיני שום, כתושות
- 2 כפות אורגנו יבש
- 1 כוס שמן זית
- 6 תפוחי אדמה בינוניים בקליפה צהובה
- מלח גס ופלפל שחור
אופן הכנת עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה בסגנון יווני:
1. חותכים את קצוות כנפי העוף ואת השומן העודף, ומחלקים את העוף לשניים עם סכין חד. מניחים את שני החצאים בתבנית אפייה - כשהעצמות למטה.
2. סוחטים לימון אחד על כשני חצאי העוף, ומשפשפים היטב לציפוי מלא. יוצקים מעל 1/4 כוס שמן זית, מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור ומחצית מכמות האורגנו, ומפזרים מעל כמות של 5 שיני שום כתושות.
3. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומעבירים לקערה. מוסיפים את 1/4 כוס שמן הזית והאורגנו הנותרים וסוחטים פנימה את הלימון השני. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב לציפוי מלא.
4. מסדרים את תפוחי האדמה סביב העופות ויוצקים מעל את כל הרוטב.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כשעה ורבע או עד שהעוף ותפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב והופכים לפריכים.
מגישים חם עם הרוטב שבתבנית ופלחי לימון טריים.
>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?
>> למגוון ענק של מתכונים לראש השנה - סלטים, מנות פתיחה, עיקריות, תוספות, מאפים וקינוחים