רכיבים
- 4 כרעי עוף שלמים
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית זרעי שומר
- 1/2 כפית שבבי פלפל אדום, כתושים
- 680 גרם תפוחי אדמה, פרוסים לפלחים
- 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- 4 כפות שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
אופן הכנת עוף צלוי עם תפוחי אדמה וזיתים:
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, בעזרת עלי ומכתש, מוט בלנדר או מעבד מזון, כותשים יחד היטב את עלה הדפנה, זרעי השומר ו-1/2 1 כפיות שבבי פלפל אדום עד שהם טחונים היטב.
2. בקערה, מצפים היטב את תפוחי האדמה והזיתים ב-2 כפות שמן ומחצית מתערובת התבלינים הכתושים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
3. מסדרים את העופות בתבנית אפייה עם שוליים מעט גבוהים, מברישים אותם ב-2 כפות שמן, מתבלים במלח ופלפל שחור ומצפים אותם ידנית בתערובת התבלינים הנותרת.
4. מניחים את תפוחי האדמה והזיתים סביב העופות, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 35-45 דקות, עד שהעופות מבושלים וניתן לנעוץ מזלג בקלות בתפוחי האדמה.
מערבבים את הפטרוזיליה, גרידת הלימון ומעט שבבי פלפל אדום, ומפזרים על העופות לפני ההגשה יחד עם הנוזלים שבתבנית.