רכיבים
- לצלי הבשר:
- 1.3 ק"ג נתח שפיץ צ'אך, ללא עצמות, השומן גזוז ל-0.5 ס"מ
- 1/2-2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ
- 1/2-2 כפיות מלח גס
- 1/2-2 כפיות פלפל שחור גרוס גס
- 1 שן שום, כתושה
- לרוטב הצ'ימיצ'ורי:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית רוזמרין טרי קצוץ
- 3 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף שום כתוש היטב
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת רוסטביף מתובל בצ'ימיצ'ורי רוזמרין:
צליית הבשר:
1. בקערה קטנה, מערבבים יחד את הרוזמרין, המלח, הפלפל השחור, והשום הכתוש, ומועכים בגב כף כדי ליצור מעין משחת תיבול.
2. מצפים את נתח הבשר במשחה, ומעבירים למקרר למשך 12-24 שעות.
3. מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות, מניחים את הבשר על רשת תנור ובמדף שתחתיה, מניחים תבנית אפייה עם מים שתקלוט את השומן הניגר במהלך הצלייה. צולים במשך כ-10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-;80 מעלות, וצולים במשך 20 דקות נוספות. מסירים מהתנור ומניחים לבשר להתקרר לטמפרטורת החדר.
הכנת רוטב הצ'ימיצ'ורי:
4. בסיר קטן על אש בינונית-נמוכה, מחממים את השמן, מוסיפים את הרוזמרין ומבשלים במשך 2 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שעולה ניחוח רוזמרין. מסירים מהאש ומניחים לצינון על השיש במשך 15 דקות.
5. בקערה בינונית, מערבבים יחד את החומץ והשום, מוסיפים 1/4 כוס מים, את תערובת השמן-רוזמרין, הפטרוזיליה, 3/4 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך.
סמוך להגשה, פורסים את צלי הבשר לפרוסות דקות, מסדרים בכלי חרס חם, ויוצקים מעל את הצ'ימיצ'ורי. טעים להגיש בצד גם רוטב איולי.