רכיבים
- 1 רולדת הודו ברשת, חצי קפואה
- 3 ליטר מים
- 6 גרגירי פלפל אנגלי
- 3 עלי דפנה
- מלח
- לרוטב:
- 3 כפות חרדל גרגירים
- 4 כפות דבש
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- לסלט השעועית:
- 400 גרם שעועית ירוקה טריה או קפואה
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, פרוסות
- מלח גס
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שומשום קלוי
אופן הכנת רולדת הודו ברוטב מתקתק לצד שעועית ירוקה:
1. בסיר גדול, מניחים את נתח ההודו עם הרשת, מכסים במים, מוסיפים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, ומבשלים במשך 3 שעות על אש נמוכה.
2. הכנת הרוטב: במחבת, מערבבים את הדבש והחרדל ומבשלים במשך 5 דקות על אש נמוכה.
3. כשהרולדה מבושלת, מוציאים מסיר ומניחים לצינון מלא. מסירים את הרשת, ופורסים את רולדה לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ. מסדרים את הפרוסות כמניפה, ויוצקים מעל את הרוטב.
הכנת סלט השעועית:
4. חולטים את השעועית בסיר עם מים חמים במשך 5 דקות בלבד, ומיד מוציאים ומעבירים לקערת מי קרח לעצירת הבישול.
5. מחממים בווק את שמן הזית, מוסיפים את השעועית ומקפיצים במשך 3 דקות. מוסיפים את פרוסות השום והסויה, וכשעולה ריח שום, מפזרים מעל את השומשום הקלוי, מערבבים ומסירים מהאש.
מגישים את רולדת ההודו עם הרוטב המתוק לצד סלט השעועית הירוקה.