זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1.3 ק"ג חזה הודו, ללא עצמות וללא עור
- לציפוי:
- 3 כפות חרדל דיז'ון
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 3 כפית עשבי תיבול מיובשים (תימין, אורגנו, רוזמרין - לבחירתכם)
- 2 כפיות אבקת שום
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- פלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת חזה הודו צלוי:
1. שוטפים היטב את נתח ההודו וטופחים עליו קלות, כדי לייבש אותו.
2. מערבבים בקערה את החרדל, החומץ, עשבי התיבול, אבקת השום, השמן, המלח, הפפריקה והפלפל השחור.
3. מניחים את חזה ההודו בקערה, מצפים אותו היטב בתערובת מכל הצדדים, ומכניסים למקרר למשך שעה עד לילה שלם לפני הצלייה.
4. מעבירים את חזה ההודו לתבנית אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד שעה.
5. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות ופורסים דק.