כיכר השבת
לכבוד שבת

לכבוד שבת: חזה הודו צלוי ב-10 דקות עבודה

מנה מרשימה ועסיסית שתקצור מחמאות, למרות שבקושי עבדתם עליה. מתכון לחזה הודו צלוי בציפוי עשבי תיבול שלוקחת מקסימום 10 דקות עבודה (מתכונים לשבת, אוכל)

|
5
| כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.3 ק"ג חזה הודו, ללא עצמות וללא עור
  • לציפוי:
  • 3 כפות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 3 כפית עשבי תיבול מיובשים (תימין, אורגנו, רוזמרין - לבחירתכם)
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת חזה הודו צלוי:

1. שוטפים היטב את נתח ההודו וטופחים עליו קלות, כדי לייבש אותו.

2. מערבבים בקערה את החרדל, החומץ, עשבי התיבול, אבקת השום, השמן, המלח, הפפריקה והפלפל השחור.

3. מניחים את חזה ההודו בקערה, מצפים אותו היטב בתערובת מכל הצדדים, ומכניסים למקרר למשך שעה עד לילה שלם לפני הצלייה.

4. מעבירים את חזה ההודו לתבנית אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד שעה.

5. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות ופורסים דק.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
שונאת אותה
אנונימי
2
חומץ בלסמי, 3 כפיות עשבי טיבול מיובשים (טימין, אורגנו, רוזמרין), 2 כפיות שום גבישי, כפית מלח (פחות, כי אנחנו ממליחים), 3 כפות שמן זית, כפית פפריקה מעושנת. לערבב, למרוח על החזה משני צדדיו, ולהשרות בתבנית בין שעה ללילה. לפזר מעט עשבי טיבול טריים, לאפות, בלי כיסוי, ב 180 מע' צ', למשך 45 עד 60 דקות. יש
א
1
לא מתייבש, ממליצים להשרות במים ומלח לליילה
ללא שם
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות