עדיין מתלבטים מה להגיש בסעודת השבת? עזבו, חסכנו לכם. הנה 2 מתכונים נהדרים למנה עיקרית ותוספת: מתכון לתבשיל עוף ובטטות עם ארומת אניס מפתיעה ומתכון לסלט שעועית ירוקה עדינה ובטטות חם בטעם חמוץ מתוק.
דואט עוף ובטטות
מרכיבים:
8 שוקי עוף בינוניים
10 בטטות קטנות
1/2 כוס ערק
1 כוס מים (240 מ"ל)
4 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבטטות.
2. מחממים את השמן בסיר רחב, מטגנים את העופות עד הזהבה קלה על אש בינונית, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
3. מסדרים את הבטטות בשלמותן סביב העופות, ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
4. מגביהים את הלהבה, מוסיפים את הערק, נותנים לאלכוהול להתאדות ומנמיכים את הלהבה. יוצקים פנימה את המים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 50 דקות. אם התבשיל נראה יבש, הוסיפו מעט מים באמצע הבישול.
סלט שעועית ירוקה חם
מרכיבים:
2 כוסות שעועית ירוקה עדינה
קערת קוביות קרח
2 בטטות בינוניות
שמן זית
מיץ מלימון + גרידת מקליפת הלימון
2 שיני שום
2 כפות סילאן
מלח גס
1 כף שומשום לבן
1 כף שומשום שחור
אופן ההכנה:
1. חולטים את השעועית בסיר מלא מים רותחים במשך 4 דקות, ומעבירים מיד לקערה מלאה בקוביות קרח - כדי לשמור על הצבע והפריכות של השעועית.
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות. מפזרים את הבטטות בתבנית, מזלפים שמן זית, ואופים עד לריכוך. מיד בסיום האפייה מזלפים על הבטטות את הסילאן.
4. מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים את שיני השום מקולפות בשלמותן, את מיץ הלימון, גרידת ליפת הלימון והשעועית, ומתבלים במעט מלח. מערבבים יחד במשל 5-6 דקות ומסירים מהאש.
5. בקערת הגשה מערבבים את השעועית והבטטות, מפזרים מעל את השומשום הלבן והשחור ומגישים חם.