זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 6 פרגיות נקיות משומן ועור
- חבילת ערמונים בוואקום
- 1 ראש שום מפורק לשיניים בקליפתן
- 2/3 כוס חמוציות מיובשות
- 1 כוס יין לבן
- 4 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן הכנת פרגיות ברוטב ערמונים:
• מחממים את השמן בסיר סוטאז' רחב ונמוך, ומטגנים את הפרגיות על הצד בו היה העור במשך 3 דקות, עד שהפרגית נפרדת מתחתית הסיר ללא בעיה.
• הופכים את הפרגיות לצד השני, מפזרים מעל את הערמונים, שיני השום בקליפתן והחמוציות, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומנערים את הסיר.
• יוצקים לסיר את היין הלבן, ומבשלים במשך 4 דקות ללא מכסה, לאידוי האלכוהול.
• מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 40 דקות.
• מגישים חם לצד אורז לבן.