![כבד עוף ופירות קיץ במתיקות מעודנת](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2015/08/13/0d69a4c0-02b8-11ef-97a3-e12a00cf89de__h540_w960.jpg)
![כבד עוף ופירות קיץ במתיקות מעודנת](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2015/08/13/0d69a4c0-02b8-11ef-97a3-e12a00cf89de__h540_w960.jpg)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 400 גרם כבד עוף צלוי
- 2 בצלים לבנים
- 2 בצלים סגולים
- 5 כפות שמן
- 3 נקטרינות
- 3 שזיפים סגולים
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח
- לקישוט: 1/3 כוס שקדים מולבנים פרוסים
אופן הכנת כבד עוף ופירות:
רגע לפני: מנה מלאת עסיס עם לוק מושלם לשולחן השבת: מתכון לכבד עוף ופירות קיץ - כשהכבדים נותנים קונטרה ומאזנים את הרוטב המתקתק.
• חותכים לקוביות את הנקטרינות והשזיפים
• מקלפים ופורסים את הצלים לטבעות מעט עבות.
• מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, תוך ערבוב מתמיד.
• מוסיפים לסיר את קוביות השזיפים והנקטרינות, מבשלים ומערבבים במשך 3 דקות.
• מוסיפים את הכבדים, מתבלים בפלפל ומלח ומכסים את הסיר לבישול של 4 דקות - מנערים את הסיר ולא מערבבים, כדי שהפירות לא יתרסקו.
• מוסיפים את הסילאן והשקדים, נותנים ניעור נוסף ומסירים מהאש.
• מגישים על מצע פירה או לצד תפודים אפויים.