רכיבים
- 8-10 פרגיות נקיות
- 1/2 1 כפות פפריקה מעושנת
- 8 שיני שום כתושות
- 6 כפות שמן זית
- מלח
- לירקות:
- 4 ראשי שומר
- 6 בטטות בינוניות
- 2 בצל סגול בינוני
- 3 בצל לבן בינוני
- 2 ראשי שום
- 3 פלפל אדום
- 2 פלפל צהוב
- 2 כפות שטוחות מלח גס
- 1 כפית תימין
- שמן זית לזילוף
אופן הכנת פרגיות וירקות בתנור:
רגע לפני: בימים של קיץ, החכמה למצוא את הקו הדק בין אוכל קליל ולא מכביד לארוחה מזינה ומשביעה. למשל, כמו זו: מתכון לפרגיות על מצע ירקות בתנור - פיקנטי, צבעוני ופשוט.
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
• חותכים לרבעים את כל הירקות, ומפרידים את ראש השום לשיניים.
• מסדרים את כל הירקות בתבנית, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים בתימין ומלח.
• אופים במשך 30 דקות, ובמקביל פונים להכנת הפרגיות.
• מערבבים בקערה את שיני השום הכתושות יחד עם הפפריקה, המלח ושמן הזית ומצפים את הפרגיות היטב בתיבול.
• מחממים מעט שמן במחבת פסים, ומטגנים את הפרגיות המתובלות 3 דקות מכל צד.
• מוציאים את תבנית הירקות מהתנור, מסדרים מעל את הפרגיות ומכסים בנייר כסף.
• אופים במשך 30 דקות נוספות, עד שהפרגיות מקבלות גוון שחום יפה.
הגשה: מסדרים את הפרגיות בכלי הגשה רחב, סביבן מפזרים את הירקות ומניחים במרכז השולחן. לחלופין, ניתן להגיש לכל אחד מהסועדים 1-2 פרגיות עם מספר כפות מהירקות.
חדש! בקבוק 2 ליטר - הארוחה טעימה יותר עם קוקה-קולה