זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 נתח בשר כתף שלם (מס׳ 5) במשקל 1.5 ק"ג
- 2 כוסות יין אדום
- 10 שיני שום
- 4 כפות דבש
- 1 כוס שקדים טחונים
- 1 ענף רוזמרין טרי
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת צלי כתף חגיגי:
רגע לפני: הרמוניית טעמים חגיגית לשולחן החג המתקרב, והפעם כדאי להיערך מראש עם מנות שמתאימות לחג שנמשך יומיים: מתכון לצלי בקר מצופה שקדים ברוטב יין ודבש.
• מחממים את התנור ל-200 מעלות.
• מניחים את נתח הבשר בשלמותו בתבנית חסינת אש, מורחים את הבשר בדבש, יוצקים את היין, מפזרים את שיני השום כשהן שלמות בקליפתן בתבנית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
• מפזרים מעל הבשר את השקדים הטחונים.
• מכסים את התבנית בנייר אפייה, ומעליו 3 מכסים את התבנית ב-3 שכבות של נייר כסף. מהדקים היטב בצדדים.
• אופים במשך שעתיים וחצי, עד לקבלת נתח בשר נימוח ועשוי היטב.