רכיבים
- 1 עוף שלם לגמרי מופשר
- 200 גר' בשר טחון מופשר
- 200 גר' עוף טחון מופשר
- 1 כוס אורז
- 2 כוסות מים רותחים
- 8 שזיפים מיובשים
- 3 כפות צנוברים קלויים
- 4 שיני שום כתושות
- 1 בצל לבן
- 2 כפות דבש דבורים
- 5 כפות שמן זית
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
ציוד נדרש: מחבת גדולה, סיר בינוני, כף עץ, תבנית אפיה, נייר אלומיניום
מכינים את מרכיבי המתכון:
• מפשירים את העוף השלם, ואת הבשר והעוף הטחונים.
• קוצצים דק את הבצל והשזיפים.
• מרתיחים 2 כוסות מים.
• מחממים את התנור על 180 מעלות.
• במחבת יבשה קולים 3 כפות של צנוברים.
• מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ על אש בינונית, עד שהוא הופך לשקוף.
מוסיפים למחבת את גושי הבשר והעוף הטחונים, ובעזרת כף עץ מפוררים את הגושים תוך כדי הבישול.
• במקביל, מחממים בסיר נפרד 2 כפות שמן, אחרי שהשמן חם, מוסיפים את כוס האורז ומטגנים אותו קלות, מבלי שיישרף.
לאחר כ-3 דקות שופכים מעל את שתי כוסות המים החמים שהורתחו מראש, ומבשלים בסיר סגור על אש בינונית במשך 10 דקות.
• בשלב זה, כשהאורז הגיע לחצי בישול, מוסיפים את השזיפים הקצוצים והצנוברים ומתבלים במלח ופלפל.
• לאחר כ-10 דקות נוספות, כאשר האורז כבר מבושל, מעבירים את כל תכולת הסיר הבינוני למחבת בה נמצאים הבשר והעוף ומערבבים היטב הכל יחד.
עוברים להכנת העוף השלם:
• מניחים את העוף כשהחזה מונח על תבנית האפייה.
• מפזרים מעל העוף מלח ופלפל, מזלפים כף שמן ושתי כפות דבש, ומעסים היטב את העוף בתבלינים.
• ממלאים את חלל הבטן בתערובת האורז והבשר כמה שאפשר. אם נותרו שאריות, אפשר לסדר אותן יפה סביב העוף.
• עוטפים את העוף בנייר אלומיניום ואופים למשך שעה.
• אחרי שעה, מסירים את נייר האלומיניום ואופים למשך 35 דקות נוספות.
אופן ההגשה: חם מהתנור. סלט עלים ירוק וטרי ישלים היטב את המנה הנהדרת הזו.
*הערה: לא ניתן לשמור את העוף בהקפאה