מבשלים חג: עוף שלם מלא בכל טוב

מלית תמרים ואורז תוסיף לעוף שלכם שדרוג שכיף לפתוח אתו את השנה החדשה • השפית מורן פינטו מגישה לכם פרויקט חג מיוחד: מעיצוב השולחן ועד לקינוח • צפו (ראש השנה)

|
6
| כיכר השבת |

המצרכים לעוף שלם ממולא באורז ותמרים

  • 1 עוף שלם ללא עצמות בכלל
  • 2 כוסות אורז לא מבושל
  • 1 בצל לבן קצוץ ומטוגן
  • מלח
  • פלפל
  • 6 תמרים לחים חתוכים
  • 4 כפות דבש
  • 3 כפות סילאן
  • 5 שיני שום קצוצים
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
עוף ממולא באורז ותמרים (צילום: יענקי אריה)

אופן ההכנה של עוף שלם ממולא באורז ותמרים

  • מרתיחים מים בסיר, ומבשלים במידת אל-דנטה את האורז ומסננים.
  • מערבבים את האורז עם בצל, שום, מלח פלפל וסילאן ומוסיפים תמרים.
  • מניחים את העוף על נייר אפיה ומתבלים במלח ופלפל משני צדדיו, מתחילים במילוי בין העור לבשר.
  • ממשיכים למלא מעל עוברים לגלגול מהודק, וסגירה בצדדים
  • בתבנית גבוה ומעט רחבה מניחים את העוף כשהוא מתופה בנייר האפייה.
  • ואופים בתנור שחומם לחום בינוני ל25 דק.
  • מוציאים ומורידים את נייר האפיה.
  • מורחים את העוף בדבש ופפריקה מעושנת ומחזירים לתנור לעוד 45 דק׳
  • יש לצנן מעט לפני הפריסה.

שנה טובה!!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
אני הייתי ממש מוותרת על השום לא אהבתי את הטעם של האורז בגלל השום
בכיוון חיובי
3
רק בלי העצמות לא לנסות עןף רגיל.
מרינה
2
במקום להוסיף לאורז את כול התמרים הדבש והסילן המתוק קליתי מעט צנוברים ותבלנתי עם תבלין לפרגיות (תערובת תבלינים לצבע הצהוב) והוספתי גם בשר טחון שטוגן עם הבצל... יצא מדהים.
אביה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות