המצרכים לעוף שלם ממולא באורז ותמרים
- 1 עוף שלם ללא עצמות בכלל
- 2 כוסות אורז לא מבושל
- 1 בצל לבן קצוץ ומטוגן
- מלח
- פלפל
- 6 תמרים לחים חתוכים
- 4 כפות דבש
- 3 כפות סילאן
- 5 שיני שום קצוצים
- 2 כפות פפריקה מעושנת
אופן ההכנה של עוף שלם ממולא באורז ותמרים
- מרתיחים מים בסיר, ומבשלים במידת אל-דנטה את האורז ומסננים.
- מערבבים את האורז עם בצל, שום, מלח פלפל וסילאן ומוסיפים תמרים.
- מניחים את העוף על נייר אפיה ומתבלים במלח ופלפל משני צדדיו, מתחילים במילוי בין העור לבשר.
- ממשיכים למלא מעל עוברים לגלגול מהודק, וסגירה בצדדים
- בתבנית גבוה ומעט רחבה מניחים את העוף כשהוא מתופה בנייר האפייה.
- ואופים בתנור שחומם לחום בינוני ל25 דק.
- מוציאים ומורידים את נייר האפיה.
- מורחים את העוף בדבש ופפריקה מעושנת ומחזירים לתנור לעוד 45 דק׳
- יש לצנן מעט לפני הפריסה.
שנה טובה!!