מתכון לעוף ופירות יבשים ויין: כשאומרים ניחוח של שבת, מתכוונים לזה: מהמטבח עולה ריח של תבשילי השבת. הדגים החריפים, המרק המסורתי ובעיקר - חלקי עוף שבושלו עם פירות יבשים שהשתבחה בהם ארץ ישראל. מורן פינטו מציעה מתכון חגיגי לשבת שגרתית.
מה צריך כדי לבשל עוף ופירות יבשים ויין?
1/3 כוס שמן קנולה
3 בצלים סגולים, פרוסים דק
6-8 חלקי עוף טרי
500 גרם פירות יבשים (משמשים, שזיפים, צימוקים בהירים)
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1 כף דבש
קורט קינמון
200 מ"ל יין לבן
אופן ההכנה
מחממים בסיר כבד ורחב את השמן, מזהיבים את הבצלים ומעבירים לצלחת.
מוסיפים לאותו סיר את העוף, ומזהיבים משני הצדדים.
מחזירים לסיר את הבצל, מוסיפים את יתרת המרכיבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה עד שהרוטב מסמיך.
מגישים עם אורז לבן.