מתכון לכדורי עוף וסלק ממולאים בשר: רגע לפני פסח, מורן פינטו מציעה לכן לבשל ארוחה שתהווה חזרה גנרלית לקראת קדחת הבישולים של החג. מתכון לכדורי עוף וסלק ממולאים בשר, בטעם של ערב פסח (אוכל)
כדורי עוף וסלק ממולאים בשר
6 כרעיים ללא עצמות
300 גר׳ בשר בקר טחון
6 סלק קטנים מרוקנים
2 בצלים מטוגנים
1/2 צרור פיטרוזליה
15 עגבניות שרי בצבעים שונים
מלח
פלפל
אופן ההכנה
בקערה מערבבים בשר טחון, בצל, מלח ופלפל ומניחים בצד.
מרוקנים את הסלקים בעזרת כף פריזאית.
ממלאים בכל סלק בשר טחון מתובל.
מנחים את העוף כשהעור כלפי מטה וממלאים בבשר.
מגלגלים ומעגלים כשכל התפר כלפי מטה.
בסיר מחממים שמן ומטגנים בו את עגבניות השרי.
מוסיפים את הסלקים ועופות הממולאים, ומפזרים מעל מלח ופלפל. מניחים להתבשל במשך 50 דקות באש נמוכה.
ניתן להוסיף מעט נוזלים אם מתייבש
חג שמח וכשר
מורן פינטו