מתכון לעוגת שוקולד ואגוזים: ארוחה טובה חייבת להיגמר בקינוח טוב.
תודו שהקינוח משפיע על כל מה שאכלתם במהלך הסעודה - ומצליח מאוד להשפיע כמה הארוחה הייתה לכם טעימה.
השבת: קינוח טעים ונימוח. קל מאוד ופשוט להכנה, אך מוגש בצורה יפה ונעימה.
במנה זו הביצים אינן מבושלות, ולכן מאוד מומלץ לשים לב לביצים שאתם מקציפים.
השוקולד אחד המרכיבים העיקריים במוס זה, השתמשו בשוקולד איכותי מריר עם אחוזי קקאו גבוהים.
הקפידו על הקצפה יציבה ונכונה.
המצרכים לעוגת שוקולד ואגוזים
גרם שוקולד מריר. 300
10 ביצים מופרדות.
1 כוס סוכר.
2 כפות קליפת תפוז.
2 כפות תמצית וניל איכותי.
חצי כוס ריץ' קפה - כתחליף לחלב.
שליש כוס קמח מנופה.
חצי כוס אגוזי ברס - ניתן להשיג בסופר בשקיות קטנות.
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של חצי כוס הסוכר, לקצף יציב.
ממיסים את השוקולד.
מקציפים את החלמונים ויתרת הסוכר, מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה.
מוסיפים גם את הווניל והריץ קפה.
מערבבים את שתי התערובות, שומרים שליש מהכמות במקרר.
לשאר הכמות מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים לתבנית קפיצית 24 ואופים בחום של 170 מעלות ל-45 דקות.
מקררים ויוצקים את המוס על העוגה, מפזרים קקאו מנופה או אגוזי ברס, או גם וגם.
מכסים בניילון נצמד ומקררים.
שתהיה לכם שבת מתוקה.