רכיבים
- 2 ביצים
- 3/4 כוס שמן
- 3/4 כוס שמנת מתוקה חלבית / צמחית
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס קמח, מנופה
- 5 כפות אבקת קקאו, רצוי לא ממותקת
- 1 שקית אבקת אפייה
לגנאש:
- 1 חבילת שוקולד חלב / שוקולד מריר
- 1/4 מיכל שמנת מתוקה חלבית / צמחית
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, טורפים יחד היטב את הביצים עם השמן. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
2. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ואז מוסיפים את הקקאו ומערבבים לאיחוד. לבסוף, מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים במרץ עד שהבלילה אחידה וסמיכה מאוד.
3. מרפדים במנג'טים תבנית מאפינס עם 12 שקעים ומחלקים ביניהם את הבלילה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
5. במקביל, מכינים את הגנאש - בשלב הזה יש להיעזר במבוגר אחראי: שוברים את חבילת השוקולד לסיר קטן, יוצקים מעל את השמנת המתוקה וממיסים יחד בבן מארי, עד לקבלת גנאש חלק.
6. מוציאים את המאפינס מהתנור ולאחר שהם מצטננים מעט, טובלים את החלק העליון שלהם בגאנש ומפזרים מעל סוכריות או כל תוספת אהובה אחרת.