לגנאש:
- 1/4 כוס שמנת מתוקה / שמנת צמחית
- 57 גרם שוקולד מריר איכותי עם 85% מוצקי קקאו, שבור לחתיכות קטנות
- 2 כפות יין אדום מזן קברנה סוביניון
- 20 גרם חמאה / מחמאה, מרוככת
לבלילת העוגות:
- 465 גרם תערובת להכנת עוגת שוקולד
- 1/2 כוס יין אדום מזן קברנה סוביניון
- 3 ביצים גדולות
- 1/2 כוס מים
- 1/3 כוס שמן צמחי + תוספת לשימון התבניות
- <strong>לרוטב היין - תוספת אופציונלית:</strong>
- 1 כוס יין אדום מזן קברנה סוביניון
- 1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הגנאש:
1. במחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה, מביאים את השמנת לרתיחה.
2. מניחים את שברי השוקולד בקערת זכוכית, יוצקים מעל את השמנת החמה ונותנים לתערובת לנוח 5 דקות עד שהשוקולד נמס. בעזרת מרית, בוחשים בעדינות ומוסיפים פנימה את היין והחמאה / מחמאה עד לקבלת קרם אחיד. מכסים ומעבירים למקרר ל-24 שעות לפחות או עד שהגנאש מתייצב.
הכנת הרוטב (אופציונלי):
3. בסיר רוטב קטן, מביאים לרתיחה את היין והסוכר ומצמצמים במשך 10-15 דקות, עד לקבלת מרקם של סירופ. מניחים בצד.
הכנת העוגות:
4. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות 12 תבניות אישיות בנפח 100 גרם.
5. בקערה גדולה מערבבים את תערובת עוגת השוקולד, היין, הביצים, המים והשמן וטורפים יחד עם מטרף יד חשמלי.
6. ממלאים 1/3 מגובה התבניות האישיות בבלילה, מניחים מעל כף מהגנאש המוכן ומכסים שוב בבלילת העוגה עד שפת התבנית.
7. אופים במשך 15 דקות, או עד שקצוות העוגות יציבים, אך קיסם הננעץ במרכז אינו יוצא יבש לגמרי. מוציאים מהתנור, מצננים במשך 5 דקות ויוצקים מעל את רוטב היין. רצוי להגיש חם.