מתוק לשבת

נשארו לכם פירות יבשים? תכינו את הקינוח המדהים הזה

מנדיאנט - דיסקיות שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים. פינוקים קטנים ופוטוגניים, פשוטים מאוד להכנה ופרווה לגמרי. כלומר, נהדרים כקינוח לשבת או כשרוצים להרשים את האורחים (מתכונים לשבת, אוכל)

|
3
| כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 360 גרם שוקולד מריר איכותי מאוד, קצוץ
  • תוספות אפשריות:
  • פירות יבשים, קצוצים
  • אגוזים - מכל סוג, קצוצים גס
  • פולי קפה, כתושים
  • בוטנים קלויים, קצוצים
  • אבקת קקאו

אופן הכנת מנדיאנט - דיסקיות שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים:

מתכון ל-35-40 מנדיאנטים בקוטר 4-5 ס"מ

ציוד נדרש: מד-חום לטמפרור השוקולד

מדוע צריך לטמפרר את השוקולד? כדי שהמנדיאנטים יצאו מבריקים וחלקים כמו בחנות. שוקולד שאינו מטומפרר מתפורר בקלות והמרקם שלו נהרס מהר יותר.

1. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומניחים בצד.

איך לטמפרר שוקולד?

2. ממיסים את השוקולד בבן מארי (קערה המונחת על סיר מלא מים רותחים, אך הקערה אינה נוגעת במים) עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 45-50 מעלות.

3. מניחים את הקערה על השיש וממתינים שהשוקולד יתקרר לטמפרטורה של 26-27 מעלות.

4. מחזירים את השוקולד לבן מארי - מניחים את הקערה על על סיר מלא מים רותחים ומחממים את השוקולד לטמפרטורה של 29-30 מעלות.

5. מעבירים את השוקולד לכלי רוטב גדול עם פיה בשפה (ראו תמונה), ובזהירות, יוצקים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ על התבנית המוכנה. עובדים בקבוצות - אחרת השוקולד יתקשח בטרם עת: בכל פעם יוצקים רק 8-10 עיגולים ומטביעים עליהם פירות / אגוזים או כל תוספת אהובה אחרת.

התקשחות השוקולד תלויה במזג האוויר ויכולה לקחת עד שעה אחת. החורף הקר מזרז את התהליך, בעוד שבקיץ מומלץ להימנע מהכנתם.

אם השוקולד בכלי התקשח לפני שהספקתם לצקת אותו, חממו אותו על בן מארי במשך 15-20 שניות נוספות תוך בחישה מתמדת.

6. לאחר שהמנדיאנטים מוכנים, מאחסנים אותם בכלי אטום היטב בטמפרטורת החדר, באזור קריר ויבש. שוקולד לא אוהב שינויי טמפרטורות וריחות לוואי. המנדיאנטים יישמרו עד חודש, אך סביר שהם יתחסלו הרבה קודם.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
למי שרוצה שידרוג קטנטן ומגניב מניחים בסקיויט עגול ועליו מהשוקולד המומס ומניחים עוד בסקיויט ואז מצפים הכל בשוקולד ויוצא סימטרי ומגניב ומקשטים ככל העולה על רוחחם... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
st
כמעט אלפחורס ארגנטיני.
שדרוגון
1
אני עושה את זה בהמסה רגילה בלי מד טמפרטורה לא מחזירה ומוציאה מהסיר כמה פעמים פשוט ממיסה שופכת עם כף על הפרגמנט תלולית ושמה פירות יבשים. וזהו.. יוצא נהדר וגם אפשר להוסיף לשוקולד טעמים כמו ממרח חלווה או חמאת בוטנים וכו׳ (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחת
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות