זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 ביצים, מופרדות
- 180 גרם שוקולד מריר - לא יותר מ-55% מוצקי קקאו (לחלבי: החליפו 80 גרם בשוקולד חלב)
אופן הכנת עוגת שוקולד מ-2 מרכיבים בלבד:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, מרפדים בנייר אפייה משומן תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
2. בסיר כפול (בן מארי), ממיסים את השוקולד.
3. מקציפים חזק את החלבונים.
4. מוסיפים את החלמונים לשוקולד המומס, וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
5. מוסיפים שליש מקצף החלבונים לתערובת השוקולד, ומקפלים פנימה.
6. מוסיפים שליש נוסף מהקצף, ומקפלים ולאחר שהוא נטמע, מקפלים פנימה את השליש האחרון.
7. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 35-40 דקות. מקררים על רשת ומגישים. ניתן לקשט באבקת סוכר / קצפת / פירות - תנו ליצירתיות שלכם לבטא את עצמה.