רכיבים
- לעוגיות:
- 200 גרם מרגרינה בלו בנד
- 1 כוס (125 גרם) אבקת סוכר
- 3/4 2 כוסות (310 גרם) קמח
- 1 כף קורנפלור מעורבב עם 2 כפות מים קרים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כף חלב סויה / שקדים (לא חובה, רק אם הבצק נוקשה ולא גמיש)
- למלית:
- 75 גרם מרגרינה בלו בנד
- 1 כוס (125 גרם) אבקת סוכר
- ריבת פטל (או כל ריבה אהובה אחרת)
אופן הכנת עוגיות וינאיות ממולאות:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
הכנת העוגיות:
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את המרגרינה ואבקת הסוכר, מוסיפים את שאר מרכיבי העוגיות - מלבד חלב הסויה. רק אם הבצק נוקשה ולא גמיש, ניתן להוסיף 1 כף חלב סויה לדילול. הבצק צריך להיות רך אך יציב.
3. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב גדול, ומזלפים ישירות על התבנית ספירלות קטנות - מתחילים מבחוץ ופנימה ומשתדלים לשמור על כולן בגודל זהה. צריכות להתקבל 16 ספירלות בצק.
4. אופים כל תבנית בתורה במשך 12-15 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים לצינון מלא על רשת.
הכנת המלית:
5. במקביל, מקציפים את המרגרינה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם מתוק וסמיך.
רגע האיחוד:
6. מורחים קרם על מחצית מהעוגיות, וריבה על המחצית השנייה. סוגרים כל שני חצאים לסנדוויץ' ושומרים במקרר עד יומיים - עד להגשה.