רכיבים
- 800 גרם ביסקוויטים
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך/אגוזי לוז, קצוצים גס
- לסירופ השוקולד:
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת קקאו (לא שוקולית)
- 1 כוס מים (240 מ"ל)
- 150 גרם מחמאה / מרגרינה/ חמאה - לגרסה חלבית
- 1 כפית תמצית וניל
- לגנאש:
- 120 גרם קצפת ריצ' / שמנת מתוקה - לגרסה חלבית
- 120 גרם שוקולד מריר, קצוץ
אופן ההכנה:
1. שוברים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות לתוך קערה גדולה.
2. מחממים מחבת טפלון נקייה, מוסיפים את האגוזים וקולים במשך 5 דקות על אש בינונית-גבוהה. מדי פעם מערבבים, שלא יישרף. מוציאים ומוסיפים לביסקוויטים.
3. הכנת סירופ השוקולד: בסיר קטן (מחבת לרוטב), מערבבים את אבקת הקקאו והסוכר, ובהדרגה, תוך כדי ערבוב, מוסיפים את המים. לבסוף מוסיפים את המחמאה/המרגרינה/החמאה, ומניחים על אש בינונית. מביאים לרתיחה במשך 7-8 דקות, תוך בחישה מתמדת. מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל, ומניחים לצינון במשך 10-15 דקות.
4. יוצקים את הסירופ על תערובת הביסקוויטים והאגוזים, ומערבבים היטב בעזרת מרית או כף גדולה.
5. מעבירים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ עם ציפוי נון סטיק או תבנית קפיצית, מרופדת בתחתית בנייר אפייה.
6. משטחים ומיישרים את התערובת בתוך התבנית, מכסים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות עד שעה.
7. הכנת הגנאש: מחממים את הריצ'/השמנת המתוקה בסיר קטן עד לרתיחה של ממש. יוצקים את הנוזל הרותח על השוקולד הקצוץ, מחכים דקה אחת, ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה.
8. יוצקים את הגנאש על העוגה, ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות עד לילה שלם, כדי שהעוגה תתייצב היטב. מקשטים באגוזים קלויים (או כל קישוט אהוב אחר), פורסים ומגישים.