רכיבים
- בצק עלים
- חפיסת שוקולד אהוב - מריר / חלבי
- ביצה להברשה
- חופן אגוזים מרוסקים גס שקדים, אגוזי פקאן / מלך / לוז
אופן הכנת מאפה שוקולד:
רגע לפני: מתכון גמיש בהחלט - אתם בוחרים בכמה בצק עלים להשתמש, את סוג השוקולד (מריר/חלבי/לבן) ובאילו אגוזים לקשט.
1. מחממים את התנור ל-213 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מרדדים קלות את בצק העלים, ומניחים במרכז את חפיסת השוקולד בשלמותה.
3. מסמנים בסכין חדה קווים אלכסוניים כלפי מטה משני צידי חפיסת השוקולד עם רווח של 2.5 ס"מ בין כל קו, ומסירים את הבצק בפינות.
4. מקפלים את החלק העליון והתחתון של הבצק על השוקולד, ואז מצליבים לסירוגין את פיסות הבצק האלכסוניות על השוקולד ומהדקים קלות.
5. מניחים את הבצק הקלוע בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל את האגוזים.
6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות, עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-שחום יפה.