רכיבים
- 500 גרם קמח לבן
- 1/2 קוביית שמרים טריים שמרית
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1 ביצה
- 1/4 1 כוסות מים פושרים
- 4 תפוחי עץ חרמון
- 2 כפות סוכר חום
- קמצוץ קינמון
אופן הכנת מאפה שמרים ותפוחים:
• מעבירים את הקמח (לאחר ניפוי) לקערת מיקסר עם וו לישה, ומפוררים לתוכו את קוביית השמרים. מפעילים על מהירות נמוכה, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, הביצה, השמן והמים.
• מעבדים יחד עד לקבלת בצק אחיד. אם העיסה דביקה מידי, ניתן להוסיף מעט קמח.
• מניחים את הבצק בצד לתפיחה של שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• בינתיים, פורסים את התפוחים לעיגולים דקים ככל האפשר, ומוציאים את הליבה, ליצירת טבעות.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מניחים את התפוחים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש במשך 5-7 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.
• מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק למלבן.
• בעזרת גלגלת, פורסים את המלבן ל-3 רצועות ארוכות ברוחב שווה.
• מניחים בטור את התפוחים על רצועות הבצק, מגלגלים את קצה הבצק עם טבעת התפוח, וחותכים אחרי גלגול אחד עם הגלגלת (ראו וידאו), ליצירת שושנים.
• מסדרים את השושנים במעגל, צמוד לדופן של תבנית של עגולה. כדי לשמור על צורה אחידה ויפה, ניתן להניח במרכז התבנית רינג מתכת.
• נותנים לשושנים כרבע שעה של התפחה נוספת, ובסופה מורחים את השושנים בביצה טרופה בעזרת מברשת, וזורים מעל את הקינמון.
• אופים במשך 20 דקות, עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-שחום יפה.
• במרכז הריק של המאפה, מניחים צנצנת דבש ומגישים.