רכיבים
- 3/4 כוס גרגירי תירס יבשים
- 4 כפות שמן זית
- 120 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס סוכר דמררה
- 4 כפות דבש
- 2 כפות שמן / 50 גרם חמאה
- 2 כפות מיץ תפוזים / חלב
אופן הכנת פופקורן מצופה שוקולד:
רגע לפני: הפופקורן הלבן מקבל טוויסט מתוק ומדליק במיוחד: מתכון להכנת פופקורן מצופה שוקולד שמקפיץ את הטעם בכמה רמות. הקינוח המצליח שאף אחד לא יסרב לו.
• מחממים את שמן הזית בסיר גדול. כשהשמן חם מאוד, מוסיפים את גרגירי התירס ומכסים את הסיר. כשנשמעים "פיצוצים", מנערים קלות את הסיר עד שכל הגרגרים מתפוצצים והפופקורן מוכן. מעבירים לקערה נפרדת, שיצטנן.
• מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.
• בסיר קטן, מחממים 2 כפות שמן או ממיסים את החמאה, מוסיפים את הסוכר, הדבש ומיץ התפוזים או החלב. מבשלים בלי לערבב במשך 2 דקות על אש בינונית-נמוכה.
• שוברים את השוקולד לקוביות, כדי להקל על ההמסה, ומוסיפים לסיר. מערבבים עד שמתקבל נוזל שוקולדי חלק.
• יוצקים את השוקולד על תערובת הפופקורן ומערבבים היטב, שכל הפופקורן יהיה מצופה בשוקולד.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליה את הפופקורן. מכניסים לאפייה במשך 15 דקות כדי שהשוקולד ייספג היטב בפופקורן.
• מצננים ומאחסנים בכלי אטום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!