רכיבים
- 3/4 כוס קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 1/4 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה קרה / 1/2 כוס שמן (100 מ"ל)
- קורט מלח
- לקרם הלימון:
- 1/4 כוס קמח
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- גרידת קליפה מלימון אחד
אופן הכנת ריבועי לימון:
רגע לפני: רוצו לשוק, קנו לימונים טריים והכינו את הקינוח המושלם הזה: מתכון להכנת ריבועי לימון על בצק פריך. לקרם הלימוני יש גוון מתקתק שמשתלב נפלא עם בסיס הפריך העדין.
עקבו היטב אחר ההוראות, כדי שהריבועים יצאו מושלמים, כל שלב קריטי. שימו לב, את המלית יש להכין לפני שהבצק מוכן.
הכנת הבסיס הפריך:
• מערבבים בקערה את הקמח יחד עם הקורנפלור, הסוכר וקורט מלח.
• חותכים את החמאה לקוביות (להצלחת המתכון, חובה שהחמאה תהיה קרה) ולשים אותן יחד עם הקמח, עד לקבלת תערובת גושי בצק פירוריים.
• מרפדים תבנית בגודל 25X25 ס"מ בנייר אפייה ומשטחים עליה את הבצק בעזרת כריות האצבעות לשכבה אחידה בעובי של קצת פחות מס"מ אחד. מכניסים את הבצק למקפיא למשך רבע שעה לפחות ואפשר גם עד 24 שעות, כשהוא מכוסה.
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ולאחר שהתנור חם, מכניסים אליו את הבצק לאפייה במשך 12 דקות, עד שהבצק מזהיב. תציצו מידי פעם לתנור, ותוודאו שהבצק לא משחים.
הכנת קרם הלימון
• טורפים בקערה את הביצים עם כוס הסוכר חזק ומהר במשך 30 שניות עד שהבלילה תתבהר מעט, בעזרת מטרפה ידנית (ולא בחשמלית, אחרת הקרם ייצא יותר מידי אוורירי).
• מגרדים קליפת לימון שלמה לתוך הבלילה בצד הדק של הפומפייה, כאשר הלימון עצמו שלם ולא סחוט.
• סוחטים לימונים בכמות של שני שלישים מהכוס ומוסיפים לבלילה. מערבבים קלות עם המטרפה ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
רגע האיחוד:
• כשהבצק מוכן, מורידים את חום התנור ל-150 מעלות, ומשאירים את דלת התנור פתוחה למשך חצי דקה, כדי שהחום יפוג מעט.
• שופכים את המלית על בצק, כשהוא בתנור ואופים במשך 25 דקות נוספות.
• כשהמלית מתייצבת (וזה קורה מהר, אז שימו לב) מוציאים מהתנור ומעבירים לקירור למשך 30 דקות לפחות, רק אחרי שהריבועים הצטננו ניתן לחתוך אותם. לפני כן הם יתפרקו ויתפוררו.
• מפדרים באבקת סוכר ושומרים במקרר / מקפיא, עד שבוע.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!