אחד האירועים הדרמטיים, אשר נחשב כ'שובר שוויון' במלחמה של ישראל מול ארגון הטרור חיזבאללה, ואשר ביסס מחדש את מעמדה של ישראל בעולם כמעצמה עם יכולות - הוא "מבצע הביפרים" שאירע בערים שונות בלבנון ב-17 וב-18 בספטמבר.
במבצע התפוצצו אלפי ביפרים ברחבי לבנון, שהובילו לפציעתם של שליש מהכוח הלוחם של חיזבאללה. 150 מחבלי הארגון נהרגו ו-4,500 נפצעו. בין השאר, נפצעו רבים מבכירי חיזבאללה שחוסלו בזמן שלאחר מכן, ואפילו השגריר האיראני.
האירוע המדהים, שתפס את ארגון הטרור בהפתעה מוחלטת והפך אותו למוחלש ונטול שדרה פיקודית, עורר גל ספוקלציות בעולם על התכנון המקדים והמהלכים הגאוניים שהובילה בסייעתא דשמיא להצלחה מרובה.
הערב (שני) פורסם ב'כאן 11' כי במערכת הביטחון נערכו להוציא לפועל את המבצע כבר ב-11 באוקטובר 2023, ארבעה ימים אחרי הטבח המזוויע שפתח את המלחמה.
צה"ל ומערכת הביטחון נערכו לצאת למתקפת פתע בלבנון והכינו לכך תוכנית. אך זו עדיין לא אושרה אז על ידי הממשלה. על פי התוכנית, ישראל הייתה אמורה לצאת לתקיפות נרחבות בלבנון, לחסל בכירים וגם להפעיל את מתקפת הביפרים - כדי לפגוע אנושות בחיזבאללה כחלק ממכת פתיחה בלבנון.
לפי הערכה במערכת הביטחון, אם המבצע היה יוצא לפועל באותה העת, בתחילת המלחמה, אלפים רבים של פעילי חיזבאללה נוספים היו נפגעים. בחודשים שלאחר מכן, אלפי ביפרים נלקחו ואוחסנו במחסני חיזבאללה, מה ש"הציל" את הפעילים שהחזיקו בהם.
כזכור, ראש הממשלה בנימין נתניהו לקח אתמול (ראשון) בישיבת הממשלה אחריות רשמית על מבצע הביפרים בלבנון.