תאגיד התעופה הממשלתי של סין (AVIC) הציג בתערוכת התעופה בג'והאי את "ג'יו טיאן" (שמיים גבוהים), מל"ט סילוני ענק שנועד לשמש כפלטפורמת שיגור מתקדמת לנחילי כטב"מים. המל"ט החדש, המסומן כ-"SS-UAV", מייצג קפיצת מדרגה משמעותית ביכולות הלוחמה האווירית של סין.
החידוש המשמעותי ביותר הוא ה"מודול כוורת" המרכזי, המיועד לשיגור ולניהול נחילי כטב"מים. יכולת זו מאפשרת פריסה מהירה של מערך מל"טים למשימות מודיעין, לוחמה אלקטרונית ותקיפה. המל"ט מצויד גם במערכת חיישנים מתקדמת הכוללת מצלמות אלקטרו-אופטיות ואינפרא-אדום, וכן מכ"ם בחרטום, טכנולוגיות המציבות אותו במעמד של איום אסטרטגי מתקדם ומשמעותי.
במשקל המראה מרבי של כ-10 טון, ה"ג'יו טיאן" גדול משמעותית ממל"טים סיניים קודמים כמו ה-CH-6 (7.8 טון) וה-Wing Loong 3 (6 טון). לשם השוואה, המל"ט האמריקאי הגדול MQ-9 Reaper שוקל פחות משישה טון. המל"ט החדש מצויד בארבע נקודות נשיאה תחת כל כנף, המאפשרות נשיאת מגוון חימושים.
מומחים מציינים כי היכולת לשגר נחילי כטב"מים מהאוויר מעניקה יתרונות טקטיים משמעותיים, כולל כיסוי שטח נרחב, יכולת ביצוע משימות מרובות במקביל, ויצירת אתגר משמעותי למערכות הגנה אוויריות. הדבר מקבל משנה תוקף לאור המתיחות המתמשכת באזור טייוואן והים הסיני הדרומי.
פיתוח ה"ג'יו טיאן" משקף את ההשקעה המאסיבית של סין בטכנולוגיות מל"טים מתקדמות, כולל כלי טיס בלתי מאוישים חמקניים ומטוסי תובלה ללא טייס. התפתחות זו מדגישה את הפער ההולך וגדל בין סין לארצות הברית בתחום המל"טים הצבאיים, במיוחד בכל הנוגע לכלי טיס בלתי מאוישים לתקיפה.
למרות שאינו חמקן, ה"ג'יו טיאן" מהווה תוספת חשובה לארסנל הבלתי מאויש של סין, במיוחד בתפקידו כספינת אם לנחילי כטב"מים. יכולתו לשלב משימות מודיעין, תקיפה ושליטה בכטב"מים משניים הופכת אותו לכלי אסטרטגי רב-ערך בשדה הקרב העתידי.