נמשכים המגעים להסדרה מדינית בצפון. לפי דיווחים בכלי תקשורת בישראל (כאן חדשות וחדשות 12), המגעים בהובלת השליח המדיני של ארה"ב עמוס הוכשטיין נמשכים כל העת בדרך להסדרה מדינית מול חיזבאללה וממשלת לבנון.
מהפרטים שפורסמו מהמגעים להפסקת האש עולה, כי בשלב הראשוני צה"ל יצמצם את נוכחותו בדרום לבנון והתמרון הקרקעי שהוכרז במבצע "חיצי הצפון" יצומצם משמעותית. בתום 60 הימים - צה"ל יסוג באופן מוחלט לשטח לבנון ובמקומם ייכנסו החיילים של צבא לבנון הרשמי, שיפקחו על הגבול ויעשו את עבודתם של אנשי יוניפי"ל.
מהדיווחים הערב (ראשון) עולה כי למרות ששמה של רוסיה שורבב למתווה המקודם, בשום שלב לא דובר על הכנסת לוחמים רוסיים ללבנון, ורוסיה רק תהיה ערבה לקיום ההסדר המדיני שאמור לשלול את הימצאותם של מחבלי החיזבאללה באזור הגבול עם ישראל.
בנוסף, הרוסים יצטרכו לאכוף את מניעת הברחת אמל"ח מאיראן ללבנון דרך סוריה. לרוסים - יש אינטרס מדיני משמעותי בתפקיד הזה. למרות העובדה כי רוסיה נחשבת לשותפה לציר הרשע האיראני, הרוסים מעוניינים לשמר את שלטונו של אסאד ומניעת דריסת רגל איראנית בסוריה.
מציאות של המשך הברחות האמל"ח מאיראן ללבנון דרך סוריה - נמצאת בניגוד לאינטרס הרוסי ועל כן רוסיה תאכוף את השמירה בגבול בין לבנון לסוריה - במחוז בעלבכ הלבנוני. הרוסים - יפעלו מהצד הסורי של הגבול והצבא הלבנוני - מתוך בעלבכ ולבנון.
הפסקת האש הרשמית, תיכנס לתוקפה כאמור, רק בתום 60 הימים של צמצום הנוכחות הישראלית בדרום לבנון. במהלך התמרון הקרקעי, לוחמי צה"ל כבשו את כל רצועת הגבול בין ישראל ללבנון בעומק של 3 ק"מ. כפרי האזור שהפכו למעוז חיזבאללה הושמדו כמעט כליל ובשבועות האחרונים מפרקים הלוחמים הישראלים את תשתיות הטרור של חיזבאללה שנבנו במשך שנים מעל ומתחת לפני הקרקע.
בתוך כך, השר לעניינים אסטרטגיים ומי שמשמש בפועל כשר החוץ של נתניהו, רון דרמר, ממשיך בפגישותיו המדיניות שנועדו לקדם את הפסקת האש בלבנון וההסדרה המדינית. לפי הדיווח ב'חדשות 12', דרמר ביקר בקרמלין בשבוע שעבר - ביקור שנמשך על פני 4 ימים, במהלכן ניסה דרמר לרתום את השלטון הרוסי למהלך המדיני בלבנון.
דרמר, כך דווח, מנסה להוציא מהאמריקנים התחייבות מפורשת לחופש פעולה ישראלי בלבנון, במקרה והצבא הלבנוני לא יצליח לאכוף את הדיפת מחבלי החיזבאללה מהגבול הדרומי של לבנון, וכן מהגבול המזרחי של לבנון עם סוריה.
בישראל רווחת ההנחה השניא הנבחר דונאלד טראמפ מעוניין להיכנס לבית הלבן ב-20 בינואר, כשההסדרה המדינית בין ישראל ללבנון כבר בוצעה דה פקטו. בישראל כאמור, מעוניינים בכתב התחייבות מפורש מהאמריקנים לחופש פעולה בלבנון גם בלי צרוך לבקש אישור לפני פעולה כזו או אחרת.
בישראל, וכן בסביבת טראמפ חוששים מהחלטה זריזה של מועצת הביטחון של האו"ם שתכפה על ישראל הסכם הפסקת אש מבלי שיושלמו התנאים של ישראל המאפשרים חופש פעולה. במקרה והישראל, בתיווך רוסי ואמריקני יצליחו לקדם הסדרה מדינית בפועל - למועצת הביטחון של האו"ם לא תהיה הלגיטימציה להכתיב הסדרה בתנאים שלהם.