שר הביטחון יואב גלנט ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, באו היום (רביעי) למחנה כיסופים, שם התקבלו על ידי ראש אכ״א אלוף יניב עשור וקצין המילואים הראשי תת-אלוף (מיל׳) בני בן ארי, וקיימו שיח עם מפקד חטיבה 12 אלוף-משנה יוסי אליאס, מפקד גדוד 9217 ומפקדי הפלוגות הפועלות בתמרון הקרקעי ברצועת עזה.
השרים קיבלו סקירה על פעילות החטיבה במלחמת חרבות ברזל, וקיימו שיח עם הלוחמים והמפקדים על הצרכים השונים עבור משרתי המילואים ומשפחותיהם.
בהמשך, שר הביטחון ושר האוצר קיימו שיח עם מפקדי גדודים וחטיבות במילואים שהגיעו מכל גזרות הלחימה. במרכז השיח, השרים שמעו מהמפקדים את האתגרים הקיימים בהמשך התייצבות הלוחמים לתעסוקה המבצעית בזימונים הבאים.
במהלך השיחה, השרים בישרו כי יוקצו 400 מיליון ש״ח נוספים לקרן הסיוע למשרתי ומשרתות המילואים, כך שההטבות שניתנו בתחילת המלחמה ימשכו עד לסוף שנת 2024.
שר הביטחון יואב גלנט אמר ללוחמים: ״באנו כדאי לבדוק ולבחון כיצד אנחנו יכולים לעזור בכוחות משותפים למערך המילואים. אתם יודעים ששר האוצר ואני לא תמיד מסכימים על הכל, אבל על נושא המילואים אנחנו מסכימים. איש מילואים, בניסיון שלי לאורך השנים כולל כאיש מילואים, צריך שלושה דברים – משימות ברורות, משאבים לביצוע שלהן, ויחס ותגמול הוגן. אנחנו כאן היום במשימת יחס ותגמול הוגן, זה הסיפור, לראות איך אנחנו עוזרים ואיך אנחנו מסייעים״.
לדברי גלנט: ״משרד האוצר שעשה פה עבודה אדירה לאורך המלחמה בתגמול לאנשי המילואים, ביחד עם משרד הביטחון, הבאנו 9 מיליארד שקל בתחילת המלחמה, אנחנו נוסיף בימים הקרובים סדר גודל של 400 מיליון ועוד 200 לעניין הזה, זה מיועד על מנת לוודא שאנחנו בקרן הסיוע לא עוצרים, ממשיכים ככל שנדרש בנושא הזה״.
גלנט הוסיף ואמר: ״אנשי המילואים ימשיכו להיות עמוד השדרה של צה"ל במלחמה וגם בתעסוקות שנים קדימה, כמו שאתם רואים את הסביבה האסטרטגית, לצערנו הדברים לא שקטים ויהיו לנו עוד הרבה תקופות של תעסוקה – בעזה, בלבנון, ביהודה ושומרון ובמקומות אחרים. ולכן אנחנו את העניין הזה צריכים, ואני אומר כאן בשמי, בשם מערכת הביטחון, אני מרשה לעצמי להגיד גם בשם צה"ל - אנחנו נחושים גם להצליח במשימות שלנו, המבצעיות, מטרות המלחמה - לרסק את החמאס, להחזיר את החטופים, וגם נחושים לשמור על ייחודו, על חוזקו ועל עוצמתו של צה"ל, ובתוכו צבא המילואים שהוא מערך שהוכיח את עצמו מעל ומעבר במלחמה״.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ אמר: ״אני קודם כל באתי להגיד תודה וכפי שציין שר הביטחון אני חושב שגם הוא וגם אני הבנו ממש בתחילת המלחמה שאת המלחמה הזאת יעשו המילואימניקים ואת המלחמה הזאת יעשו בני המשפחות של המילואימניקים - טנקים זה חשוב, התותחים זה חשוב, המטוסים זה חשוב וחימושים זה חשוב, אבל מי שמנצח זה האדם״.
״ברור לנו", הוסיף סמוטריץ': "שכל אחד ואחת מכם היו באים לכאן גם אם לא הייתם מקבלים כלום, אבל אנחנו כמדינה גם מבינים את הצורך לאפשר את המרחב, גם שלכם - כלוחמים, כמפקדים, וגם של בני המשפחות שבעורף – הנשים, והילדים, להחזיק את הדבר הזה לאורך זמן״.
״יש פה", אמר עוד שר האוצר: "אלמנטים של תקציב, יש פה בעיניי אלמנטים הרבה יותר גדולים של תודעה לאומית, של הוקרה, של העדפה, של תמיכה של עם שמבין שיש לו עכשיו קבוצה מתוכו של נבחרת שמובילה את המאמצים האלה, בסוף חזית חזקה ועורף חזק זה הדבר שביחד מנצח. השקענו בזה הרבה מאוד גם כסף וגם תשומת לב כבר מההתחלה, נדמה לי שכולכם מרגישים את זה״.
סמוטריץ' אמר עוד: ״אנחנו מבינים שכשאנחנו נכנסים עכשיו לדיוני תקציב 25 וזה מטרת הביקור הזה שביקשנו לעשות, אנחנו הולכים לקראת שנים שבהם מערך המילואים יראה אחרת לחלוטין ממה שהיה לפני המלחמה. אז הייתה עכשיו שנה מאוד עצימה, אנחנו כולנו מקווים שזה לא יימשך באותה אינטנסיביות, ועדיין זה יהיה כנראה הרבה יותר ממה שחשבנו שנידרש לו לפני המלחמה״.
״מה שאנחנו רוצים זה לומר תודה", אמר עוד השר: "ולשמוע מה אתם כמפקדים, כחיילים, חושבים שאתם צריכים לתת לחיילים שלכם ולמשפחות שלהם כמעטפת – נדבר על הפרט, נדבר על המשפחה, נדבר על הקהילה, נדבר על המעסיקים – שכירים, עצמאיים, כדי שהדבר הזה יוכל להחזיק מעמד לאורך זמן. אנחנו מתווכחים הרבה על תקציבים ועל חימושים וגם על מהלכי המלחמה, שיהיה ברור יש לנו מטרה משותפת ועם זאת אנחנו יכולים להתווכח על הדרך. אין שום וויכוח על זה שבסוף, הבריח התיכון של הדבר הזה, זה אתם, זה מערך המילואים – חיילים, מפקדים ועורף של הדבר הזה. ואנחנו רוצים לשמוע מכם איך אנחנו צריכים ויכולים לתת לכם כלים לנהל אותו יותר טוב, כדי שהוא יחזיק מעמד לאורך זמן״.
לסיום אמר השר: ״משפט אחד בסוף, קראנו בפרשה הקודמת – 'וְזָכַרְתָּ אֶת יְהוָה אֱלֹהֶיךָ כִּי הוּא הַנֹּתֵן לְךָ כֹּחַ לַעֲשׂוֹת חָיִל', הפרשיות האלה בכלל הן מדהימות, כל הפרשות האלה, יואב, זה שלושה נאומים אחרונים שמשה רבנו נותן לסיכום, מסכם 40 שנה, מכין אותם רגע לפני הכניסה לארץ בשלושה נאומים מרתקים. כל הנאומים האלה במשפט אחד זאת הרוח, זה ה׳למה׳, זה ה׳בשביל מה׳, אז לפחות בהתרשמות שלי ב-11 חודשי הלחימה, צה"ל לוחמיו ומפקדיו חיים את זה הרבה יותר טוב ממה שאי פעם מישהו יכול היה לחלום, נכון דיברו על הדור הזה של הטיקטוק והסמארטפונים, אז על ה׳למה׳ אני חושב שלכולנו מאוד מאוד בהיר ומי שמאיתנו היה צריך תזכורת קיבלנו אותה ב-7.10 – ה׳למה׳ ברור לנו. ה׳איך׳ האזרחי זה מה שבאנו לשמוע, ללמוד ואני מקווה שנצליח ליישם, תודה".