בזרוע הצבאית של החמאס, ניסו לדחוק את בכירי הזרוע המדינית בארגון הטרור העזתי, לקבל את מתווה ביידן שהוצג בחודש מאי השנה. לפי הדיווח בסוכנות הידיעות AP, אנשי חמאס ברצועה סיפרו לבכירי הזרוע המדינית שמקום משכנם בדוחא - קטאר, על ההרס הרב ברצועה ועל האבדות הקשות בזירת הקרב המדממת לאורכה של רצועת עזה.
מי שהדליף את תוכנן של התכתובות הפנימיות בארגון הטרור העזתי, הוא "גורם רשמי במזרח התיכון המעורה בפרטי המשא ומתן בין ישראל לחמאס" כהגדרת סוכנות הידיעות AP. לטענת אותו גורם, אנשי חמאס ברצועה ניסו לשכנע את בכירי הזרוע המדיניתץ - להשפיע גם על ראש הזרוע הצבאית יחיא סינוואר, לקבל את הצעת ביידן. סינוואר - כך לפי הדיווח, היסס.
לאחר היסוסו של סינוואר, ניסו הבכירים בזרוע הצבאית - להפעיל לחץ על הזרוע המדינית אשר בראשה עומד מנהיג חמאס איסמעיל הנייה, "לעקוף" את סינוואר ולהסכים לעסקה גם בלי אישורו של ראש הזרוע הצבאית.
גורמים בארה"ב סירבו להתייחס לתוכן התכתובות הפנימיות של בכירי ארגון הטרור חמאס אולם הם ציינו כי הסיבה להתגמשות האחרונה של חמאס כפי שניתן ללמוד מהדיווחים האחרונים - מושלכת בפירוש מהלחץ הצבאי שישראל מפעילה על תשתיות הארגון ואנשיו בכל חלקי הרצועה.
ג'יהאד טאהא, המשמש כדובר ארגון הטרור חמאס בעולם, טען כי אין מחלוקות בין הזרוע הצבאית למדינית וכי "עמדת התנועה היא מאוחדת ומתגבשת דרך המסגרת הארגונית של ההנהגה".
הגורם שחשף את התכתובות הפנימיות של בכירי ארגון הטרור טען כי מהתכתובות ניתן ללמוד עוד עובדה מעניינת המצביעה על כך שראש הזרוע הצבאית לא מודע לעוצמת ההרס ברצועה בשל עיסוקו התמידי בבריחה והימלטות מהכוחות הישראלים הפועלים בשטח.
בתוך כך, ראש השב"כ רונן בר, המריא הבוקר (שני) לקהיר כדי לקדם עם המצרים את עסקת החטופים המדוברת בימים האחרונים. בר ינסה לגשר על הפערים מול המצרים בסוגיית ציר פילדלפי לאורך גבול מצרים עזה.
בהמשך השבוע - ביום רביעי, ייצא גם ראש המוסד דדי ברנע לקהיר כדי לקדם עוד פרטים בעסקת החטופים המתגבשת בימים אלו.
כזכור, כפי שדווח בסוף השבוע האחרון, 32 חטופים ישראלים המוגדרים "הומניטרים" ישוחררו בפעימה הראשונה של העסקה. גורמים בישראל אישרו כי חלק מ-32 החטופים כבר אינם בין החיים.
בין החטופים שישראל דורשת את שחרורם בפעימה הראשונה של העסקה - החיילות, חיילים פצועים, חטופים חולים או מבוגרים וילדים - כפיר ואריאל ביבס.
חלקה הראשון של העסקה יתמשך על פני 42 ימים כאשר במהלכם ישראל וחמאס ידונו על המשך שלביה של העסקה.