הדיונים בקבינט המדיני ביטחוני בראשות נתניהו ממשיכים להתקיים כל הזמן נוכח המשך הלחימה ברצועת עזה והעימות הבלתי נגמר בזירה הצפונית. עם זאת, צמרת צה"ל נמצאת תחת תחקיר פנימי שמתחולל בעקבות המלחמה וכעת נראה כי קצינים בכירים היו חלק מהתפיסה המעוותת של חוסר היערכות למתקפת חמאס חסת התקדים בעוטף.
לפי דיווח של העיתונאי הוותיק נחום ברנע ב'ידיעות אחרונות', לאחר שהרמטכ"ל הודיע על מינויו של תא"ל שלומי בינדר למחליפו של ראש אמ"ן הפורש אהרון חליווה,
המינוי התקבל בצה"ל בהפתעה: בינדר, בתוקף תפקידו, היה מעורב גם בקונספציה שקדמה לאסון וגם בכאוס ביום המלחמה הראשון. עם זאת הרמטכ"ל הלוי התעקש.
כאשר הגיעו התחקירים הראשונים ללשכת הרמטכ"ל. התברר שבינדר בבעיה. נדרש בירור נוסף. בעקבות כך, חליוה התבקש לדחות את פרישתו.
למעשה, התחקירים הנוקבים והדרמטיים לא יוצירו מקום של ספק. קצינים בכירים בצה"ל ייאלצו לפרוש מתפקידם בעקבות הממצאים הצפויים להתגלות.
הרמטכ"ל עצמו יצטרך להחליט מי ישאר ומי יפרוש. וכנראה שגם הוא ייאלץ לשלם מחיר אישי עקבות המלחמה.
דובר צה"ל בתגובה הבהיר: "הפרסום לפיו ראש אמ״ן, אלוף אהרון חליוה, התבקש לדחות את פרישתו נוכח התחקירים שמבצע צה״ל, בין היתר בעניין מעורבותו של תא״ל שלומי בינדר, אינו נכון ומשולל כל יסוד".
בדובר צה"ל עומדים על דעתם וכותבים: "תא״ל בינדר צפוי להכנס לתפקיד ראש אמ״ן בהתאם ללוחות הזמנים שנקבעו".
כזכור, הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט ושר הביטחון לשעבר אביגדור ליברמן, המכירים מקרוב את הצבא, קראו בשבוע שעבר להתפטרות של הלוי. הם עשו זאת בכאב לב. הלוי הוא קצין מעולה; המדינה חייבת לו הרבה. אבל לאחר תשעה חודשים סביר שלא מספיקה קבלת אחריות מהשפה ולחוץ אלא פרישה הלכה למעשה.