

ראש הממשלה בנימין נתניהו אישר בתחילת השבוע במהלך ראיון נדיר לתוכנית ערב של ערוץ 14 כי המלחמה בעזה כפי שהכרנו אותה עד כה - בדרך לסיומה.
אם כוחות צה"ל צפויים להמשיך לשהות ברצועה לשם אבטחת האזור ומניעת התחזקות מחדש של מחבלי חמאס, בפועל, הלחימה תעבור מהשלב העצים ללחימות ממוקדות יותר.
כתב ה'ניו יורק טיימס' סקר את המהלך על כל היבטיו השונים, הן ברמה הצבאית והן ברמה הדיפלומטית, מול שלוחי איראן בצפון, ומול כוחות חמאס המפורקים בעזה.
פשיטות לחילוץ חטופים
לפי ה'טיימס', לאחר שיסתיים השלב העצים במלחמה מול ארגון הטרור חמאס ברחבי עזה ועיר הטרור רפיח, צה"ל יתמקד בפעולות חילוץ ממוקדות לשחרור בני ערובה, וניסיון לקיים מבצעים דומים למבצע האחרון שהציל בס"ד ארבעה ישראלים מידיו של ארגון הטרור הרצחני.
גורמים צבאיים ששוחחו עם העיתון אומרים כי במקביל יתבצעו פעולות קומנדו ממוקדות כנגד תאי טרור של חמאס, כדי למנוע מהארגון לבסס את עצמו מחדש במובלעת הטרור ולקחת ממנו את השליטה על הרצועה - גם לאחר יציאה של כוחות משמעותיים מהעיר.
חמאס ינהל מחדש את העיר?
כתב ה'טיימס' טוען כי ביציאתו של צה"ל מרוב אזורי העיר, ייווצר בהכרח מצב שחמאס ישלוט מחדש על חלקים ברצועה תוך העלמת עין של ישראל, אם כי ככל הנראה לא הכוונה לשליטה צבאית אלא מנהלית.
גם ישראל אינה מעוניינת בכאוס שגורמות כנופיות עזתיות המשתלטות אט אט על עזה, לאחר שבשלב זה לא נמצא פיתרון הולם לשלטון אזרחי ליום שאחרי - שככל הנראה כבר כאן.
למרות האמור, טוען הכתב, ישראל תמשיך לשלוט באופן מלא על ציר פילדלפי וציר נצרים ותמנע תנועה מדרום לצפון עזה.
ומה עם חיזבאללה?
בכל הנוגע לארגון הטרור חיזבאללה, ישנם מספר תרחישים אפשריים. המצב שבו המלחמה בעזה תשקוט באופן יחסי, עלולה להביא לרגיעה מסוימת גם מול חיזבאללה, דבר שיגרום לישראל לחשוב פעמיים אם היא מעוניינת לפתוח מולו במערכה רחבה.
מצד שני, פריסה גדולה של כוחות צה"ל בסמוך לגבול עלולה דווקא להגביר את התקיפות של ארגון הטרור השיעי לתוך ישראל, דבר שעלול בקלות להסלים את המערכה אם יעבור חיזבאללה קווים אדומים ומשם הדרך קצרה למלחמה כוללת. ראש הממשלה אמר בקולו בראיון הנ"ל כי ישנה כוונה להעביר כוחות צפונה. ממשלת ישראל גם התחייבה בפני אזרחי הצפון שלא תחזיר תושבים לביתם כל עוד כוחות רדואן יושבים מעברו השני של הגבול.
"הסכנה להסלמה נראית קרובה יותר ממה שהיה בחודשים האחרונים", מסכם זאת ה'טיימס'.


התרחיש הדיפלומטי
הרגעת הלחימה בחזית הדרום צפויה לקרב בין ישראל לארה"ב וממשל ביידן במידת מה, אומר ה'טיימס'.
המעבר משלב עצים לפשיטות ממוקדות מול חמאס תחליש ככל הנראה את הביקורת החריפה שנשמעה בחודשים האחרונים מצד ביידן, דבר שיסייע לישראל בסיוע האמריקאי בחזית הצפונית, הן מבחינה דיפלומטית והן מבחינה צבאית.
למרות שממשל ביידן מעוניין שהמלחמה תסתיים לחלוטין - גם מול חיזבאללה, בשלב זה כבר נראה שיפור ברטוריקה האמריקנית כלפי ישראל, בעיקר בהצהרות הפומביות של השבועות האחרונים.