גורם ישראלי אמר ל'ניו יורק טיימס' בתנאים של אנונימיות כי הגורם לשריפה ברפיח ביום ראשון שגבתה את חייהם של 45 בני אדם הוא ככל הנראה חומר דליק שהיה במקום והתלקח לאחר התקיפה הישראלית כנגד מטרות טרור בסמוך.
שני גורמים ישראלים הדגישו כי המתקפה לא בוצעה באזור של המחנה ההומניטרי עצמו אלא מחוצה לו, בניגוד ל"עדויות" של גורמי הצלה שאמרו שישראל תקפה במחנה הפליטים של רפיח.
לפי צה"ל, המתקפה כנגד שני בכירי חמאס התרחשה בתל כסולטן, בצפון מערב רפיח. במקביל, גורמים ישראליים אמרו כי הפסיקה של בית הדין הבינלאומי בהאג לא הורתה למעשה על הפסקת הלחימה אלא על פעולות "העלולות לגרום לקבוצה הפלסטינית בעזה תנאי חיים שיביאו להרס הפיזי כולו או חלקי".
ישראל אומרת שהיא לא פועלת באופן שסותר את קיום הצו של בית הדין, וגם אינה מתכננת לפעול בניגוד לצו.
גרמניה שעד כה התייצבה לצד ישראל באופן ניכר ביחס לשכנותיה האירופאיות בכלל ושכנתה הצרפתית ממערב בפרט, אמרה כי ישראל פועלת ברפיח בניגוד לחוק. לדברי סגן הקנצלר, פעולותיה של ישראל ברפיח "לא עולות בקנה אחד עם החוק הבינלאומי".
נשיא צרפת עמנואל מקרון גינה את האירוע ברפיח ביום ראשון בלילה בו נהרגו 45 אזרחים ואמר כי הוא "זועם" מהאירוע וכי פעולות כאלו חייבות להיפסק.
ב'ניו יורק טיימס ציטטו "מומחים משפטיים" ש"אמרו כי פסיקת בית המשפט העולמי נוסחה בצורה מעורפלת, ככל הנראה בכוונה, בין היתר מתוך הצורך למצוא מכנה משותף בין השופטים", דבר שמאפשר לישראל יכולת תמרון מסוימת מול בית המשפט הבינלאומי.