הבוקר (רביעי) דווח באישור הצנזורה, כי במהלך המתקפה האיראנית על ישראל בליל ה-14 באפריל, ארצות הברית שהשתתפה במבצע להגנה על שמי ישראל, לא רשמה אחוזי הצלחה גבוהים בלשון המעטה. לפי הדיווח בגל"צ, מתוך 8 מיירטים ששוגרו, רק 2 פגעו פגיעה ישירה במטרה.
במהלך המתקפה, שיגרה איראן כ-100 טילים בליסטיים לעבר ישראל. ארצות הברית שכאמור הייתה שותפה למבצע היירוטים הגדול, חילקה עם ישראל את המטרות ליירוט. אולם בעוד שמערכות ההגנה הישראליות רשמו הצלחה מסחררת - מעל ל-90% הצלחה, האמריקניים ירו 8 טילים מסוג SM3 מהים, מתוכם כאמור, רק 2 פגעו במטרות...
יודגש, כי מדובר אך ורק על מבצע יירוט הטילים הבליסטיים. כזכור, איראן שיגרה גם טילי שיוט וכטב"מים לעבר ישראל, שגם במבצע היירוט שלהם היו שותפים האמריקניים.
כמו כן, טרם ידוע, או טרם הותר לפרסום - האם הטילים הבליסטיים שכן נפלו בישראל, הם אותם טילים שארה"ב פספסה את היירוט שלהם, או שמדובר בטילים אחרים שדווקא המערכות הישראליות פספסו בעוד שאת הטילים שהיו תחת אחריות ארה"ב במסגרת חלוקת העבודה ביניהם, הצליחה ישראל ליירט בשלב מאוחר יותר.
כך אוכך, בארה"ב יהיו מי שיצטרכו לענות על שאלות נוקבות היות ומדובר על פיתוח שעלותו מיליארדי דולרים שברגע האמת לא הוכיח את עצמו, הגם שיעילות הטילים האמריקניים, מוכיחה את עצמה ביירוטים ימיים של מטרות אוויריות חות'יות בים האדום.
הפרשן הצבאי אמיר בר שלום, שחשף את הנתונים, הבהיר כי המספר 90% הצלחה המתייחס לאחוזי ההצלחה של המערכות הישראליות - מתייחס לסך הכולל של היירוטים בליל ה-14 באפריל ולאו דווקא לאחוזי היירוט שלח הטילים הבליסטיים, אולם היות וככל הידוע, מתוך 100 טילים ששוגרו לעבר ישראל נפלו בין 4 ל-7 טילים, הרי שגם ביירוט הטילים הבליסטיים ישראל עוברת את רף ה-90% הצלחה.