אחרי שביצעו חקירה מעמיקה

לראשונה: סיירת מטכ"ל הקימה כוח ייעודי לתגובה מהירה

בעקבות אירועי פרוץ המלחמה בשבת שמחת תורה עם מתקפת החמאס בעוטף עזה, התחקר המבצעי בסיירת הוכיח חד משמעית על הצורך לקצר באופן משמעותי זמני תגובה ויכולת מבצעית של חתירה למגע | בימים אלו הושלמו ההכנות להקמת פלוגה חדשה שתעניק סיוע ממשי בשטח בזמני התראה קצרים מאוד (חדשות, צבא) 

|
4
| כיכר השבת |
כוחות צה"ל בתחילת המלחמה (צילום: דובר צה"ל)

כמו רוב היחידות בצה"ל שביצעו תחקיר פנימי ומקיף על אירועי תחילת המלחמה, סביב טבח החמאס בעוטף, גם בסיירת מטכ"ל ביצעו סקירה מעמיקה אחרי התנהלות האירועים והפיקו לקחים.

בין הדברים שנבחנו ביסודיות: הקפצת כוחות, זמני תגובה לאירועים השונים, פיקוד ושליטה על הכוחות, בניית תמונת מצב, הלחימה במוקדים השונים.

לפי דיווח הבוקר (חמישי) באתר וואלה, למרות הביקורת הקשה של קצינים ולוחמים במילואים אודות אירועי מתקפת החמאס, יחידת סיירת מטכ"ל השלימה בימים אלו הקמת פלוגה חדשה, וקצינים ב'יחידה' מעריכים שהיקף הפלגה הייעודית החדשה יתרחב בהתאם לרמת מוטיבציה הגבוהה של לוחמי המילואים והאתגרים באזור.

לפי הדיווח, האתגר המשמעותי בהצגת התחקיר והפקת הלקחים, הקיף את כל מערך התגובה לאירוע פתאומי ויכולת לגייס מספר רב של לוחמי מילואים ופיקוד על מספר זירות ומוקדי לחימה בו זמנית.

העיתונאי אמיר בוחבוט מזכיר כי התחקיר שביצעה היחידה במסגרת תחקירי אמ"ן נשקפת תמונת מצב על כך שבשיא הלחימה באותו יום, היו מפוזרים מאות לוחמי סיירת מטכ"ל בסדיר ובמילואים בכ-15 מוקדי לחימה שונים אך היעילות נותרה בסימן שאלה בגלל זמני ההגעה אל השטח והיישובים.

לוחמי הסיירות המיוחדות (צילום: דובר צה"ל)
מלחמת חרבות ברזל (צילום: דובר צה"ל)

למרות היכולות הנדירות של לוחמיה, הסרבול הגדול ביחידת סיירת מטכ"ל, היא הדרישה להיערכות למבצעים מורכבים וחשאיים ולכן ההכנות לכך ארוכות ויכולות להימשך גם לאורך יותר משנה.

בהתאם לקושי המהותי שניכר, הקמת הפלגה החדשה תהיה ממוקדת באופן מבצעי בהתראה קצרה מאוד, ויהיה ניתן להפעיל אותה לשורה ארוכה של תרחישים עם ציוד צבאי מתאים והיא תהווה בשל איכותה מכפיל כוח בשטח לטובת שאר הלוחמים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
קודם זה צריכים להסיר כל אלו שהיו מעורבים בבגידה
בלה בלה
3
המחלקה החדשה בסיירת מתכ"ל תצליח ותעשה חיל אם מפקדה לא יהיה מאחים לנשק ויהייה נאמן למקורותנו ולארצנו הקדושה
ישראל אנגלמן
2
כל מי שנשאר לו מיליגרם של שכל בקודקודו יודע שאין עצה ואין תבונה נגד ה ' והוא לבדו שומר עלינו וצהל זה בדיחה לא מצחיקה ועמל יחיד בתורה שווה פי מליון יותר מכל הדמיונות שראינו אותם במערומיהם ביום פקודה
בני קליין
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות