ראש הממשלה בנימין נתניהו וחברי ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי (הקבינט המדיני-ביטחוני), התכנסו החל משעות ערב אמש לשעות ארוכות, כדי לדון בנושאים שעל הפרק.
הנושא המרכזי בו דנו השרים היה סוגיית החזרת העובדים הפלסטינים מיו"ש לעבוד בשטח ישראל, ראש הממשלה תמך ברעיון ומנגד רוב השרים התנגדו, וישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני הלילה הסתיימה בשעות הקטנות של הלילה ללא הצבעה בנושא.
הדיון בסוגייה התקיים בעקבות החלטת הקבינט החברתי-כלכלי בהובלת שר האוצר בצלאל סמוטריץ', נגד הצעת מערכת הביטחון להגדיל את מספר הפועלים הפלסטינים הרשאים להיכנס תחת מגבלות לעבודה בישראל. השרים בקבינט הכלכלי התנגדו להצעה, למעט שר החקלאות אבי דיכטר ושר העבודה יואב בן צור שנמנעו. כך דווח ב-Yent הכתב איתמר אייכנר.
בתוך כך, גם בין גופי הביטחון היה ויכוח בנושא כאשר צה"ל, שב"כ ומתאם פעולות הממשלה בשטחים תמכו בהגדלת מספר העובדים, אבל המשטרה התנגדה. בתום הישיבה שכאמור הסתיימה ללא הצבעה למניעת מבוכה לרה"מ סוכם כי ייבחנו פתרונות שונים, בדגש על הגדלת מספר העובדים הזרים למשק.
לפי הדיווח ב-Yent גורמי ביטחון אומרים כי ביהודה ושומרון יש לחץ גדול בציבור הפלסטיני והעובדים יושבים ממורמרים ומתוסכלים בבית מבלי יכולת להתפרנס, וזה עלול להוביל להתקוממות נגד ישראל ובמערכת הביטחון חוששים שהמשך המצב הקיים יביא לעלייה בפיגועים ביהודה ושומרון.
מנגד, שר האוצר סמוטריץ' הודה אחרי ההצבעה אתמול לחברי הקבינט החברתי-כלכלי. "חלק משמעותי מההפנמה של קריסת הקונספציה היא שאסור להמשיך את מה שהיה. כסף והיתרי בנייה לא קונים שקט. גם שר הכלכלה ניר ברקת תקף את המתווה שהוצע ואמר אתמול: "אנחנו לא מעוניינים להיות תלויים בפועלים הפלסטינים".
בנוסף, ראש הממשלה בנימין נתניהו גם הסיר מסדר היום את סוגיית העברת הכספים לרשות הפלסטינית - שגם היא הובילה לעימות עז.