בעיצומו של היום החמישי להפסקת האש, ראש המוסד דדי ברנע הגיע היום (שלישי) פעם נוספת לדוחה בירת קטאר שם השתתף בפגישת פסגת מודיעין מרובעת - עם ראש ה-CIA וויליאם ברנס, ראש הביון הקטארי וראש המודיעין המצרי עבאס כמאל, לצד ראש הממשלה הקטארי מוחמד א-תאני. כך דווח היום איתמר אייכנר ב-Yent.
המאמצים מאחורי הקלעים עשויים להוביל להארכת ההפוגה גם מעבר ליום השישי - ואולי אף מעבר לעשרה ימים שנקבעו בהסכם המקורי.
גם היום, אחרי שחרור החטופים בפעימה החמישית, נותרו 157 ישראלים ואזרחים זרים בשטח רצועת עזה. בפסגה, שבה מתכנסות יחד עם ישראל שלוש המדינות הרלוונטיות ביותר למו"מ - קטאר, ארה"ב ומצרים - ניתן להגיע להגיע לתוצאות ולתיאום האפקטיביים ביותר, מאחר שכך ניתן לאחד את האננטרסים המשותפים לכל הצדדים, כאשר למצרים יש אינטרס להבליט את המעורבות שלהם בניהול המזרח התיכון וההשפעה על צדדי הסכסוך, וגם לקטאר יש מה להרוויח בשיפור יחסיהם עם ארה"ב.
יצוין שההסכם המקורי הראשוני, כלל ארבעה ימי הפוגה - ועוד שישה ימים בכפוף לשחרור עשרה חטופים בכל יום. כעת הדיון הוא על אפשרות שחרורם של גברים, וחיילים מבוגרים או צעירים. וכן גופות חללים הי"ד.
ראש המוסד הבהיר בפגישה כי כדי להאריך את ההסכם מעבר לעשרה ימים הממשלה תצטרך לקבלה החלטה חדשה, ובכירים בישראל מעריכים שניתן יהיה לעשות זאת.
בתוך כך, העיתון אל-ערבי אל-ג'דיד פרסם אחר הצהריים, מפי מקורות מצריים, כי הצדדים הגיעו להבנות ראשוניות על הארכת הפסקת האש ביומיים נוספים בתיווך מצרי-קטארי-אמריקני.
למעשה, נוכחותו של שר המודיעין המצרי בשיחות מעידה על הדחיפות והחשיבות של השיחות והמשמעות לה מייחסים המצרים לכל התהליך מהסיבות שלהם.
בינתיים, לפי הוול סטריט ג'ורנל - שמצטט גורמים מצריים וקטאריים - המתווכים המרכזיים בעסקת החטופים בין ישראל לחמאס דוחפים את שני הצדדים להפסקת אש ארוכה, מעבר להארכה ליומיים שהוסכמה אתמול, ולפתיחת שיחות שיביאו לסיום המלחמה.
בעקבות הטענות הללו השר בני גנץ הבהיר היום כי "אחרי הפסקת האש, תתחדש האש", ואמר כי "כל קבינט המלחמה מאוחד בעמדה הזו. לא תהיה שום נקודה שתהיה עיר מקלט למחבלים ולראשי חמאס. אנחנו מחויבים לביטחונם של תושבי הדרום והצפון ולכל אזרחי ישראל, ואנחנו לא חוזרים עד שמבצעים".
גורם מדיני ישראלי אמר היום (שלישי) כי "יש מחויבות אמיתית להמשיך את המלחמה הזאת עד להגשמת מטרת העל של המבצע שהיא חיסול החמאס – מדינית ובטחונית. אבל, אם אפשר בעשרה ימים שהוקצו להסכם להוציא כמה שיותר אזרחים חטופים - זה מצוין. אף אחד לא ירד ממטרת המבצע ואף אחד לא יסכים למשהו הזוי כמו פירוז. כרגע אנחנו לא מדברים על הארכה מעבר לעשרה ימים - אבל אם תהיה הצעה קונקרטית היא תובא לדיון בקבינט ובממשלה אבל כרגע לא קיים דבר כזה"