הפרשן הצבאי הבכיר של 'ידיעות אחרונות', יוסי יהושע, טוען כי הדרג הלוחם לא מתלהב מהפסקת אש.
"מומלץ להפריד בין המסרים שיוצאים מצמרת צה"ל, ובראשה הרמטכ"ל, וכן מאנשי המערכת שאחראים למחדל הנורא, לעומת הדרג הלוחם בעזה", כתב יהושע בפוסט שפרסם היום ברשת X.
"הפערים ביניהם ניכרים באופי ובתפיסה: הדרג הלוחם לא שבוי בתפיסות מקובעות, לא אוהב להתפלסף ובעיקר רוצה לנצח. שם לא תשמעו תמיכה מובהקת בהפסקת האש - וזה בלשון המעטה".
עוד כותב יהושע: "הקצינים הנהדרים הללו, שנלחמים כבר שמונה שבועות ומגיעים להישגים למרות כל מיני אזהרות שעפו ברוח, משוכנעים שזאת טעות לעצור אותם בשיא המהלך ההתקפי, רגע לפני השלמת הכיבוש של החלק הצפוני של הרצועה".
אתמול, ראש המוסד לשעבר, אפרים הלוי, טען שיהיה קשה לחדש את המלחמה בעזה - וכל שכן להביא למיטוטו של ארגון הטרור הרצחני חמאס.
"אני חושב שהעסקה הזו היא השלב הראשון, ואם יקודם התהליך זה של חילופי השבויים עד לסופו, יהיה הרבה יותר קשה לחדש את המערכה עד למיטוט החמאס", אמר הלוי בראיון ל-ynet Live.
הלוי מעריך, כי יהיה לחץ גדול מארה"ב להביא לסיום המלחמה - וזאת בניגוד גמור להבטחות ולהצהרות של נתניהו וראשי הצבא. "אני חושב שיהיה לחץ גדול מאוד מארצות הברית להביא למיתון ואף לסיום הלחימה מבלי שהחמאס ימוטט כליל כפי שראש הממשלה היה רוצה", אמר.
לטענתו של ראש המוסד לשעבר, "האמריקנים רואים בעסקה הזו לא רק עסקה בתחום של החלפת השבויים משני הצדדים, אלא גם כמהלך שיחזק את הכוונה לנסות להביא את המלחמה לסיומה".
עם זאת, טען הלוי כי עסקת החטופים הכי טובה בנסיבות. "אני מניח שזו העסקה הטובה ביותר שאפשר היה להשיג בשלב הזה, ושהיא התחלה של תהליך של עסקאות נוספות שבסיומן רוב, אם לא כל החטופים שלנו יחזרו הביתה".
והאם ישראל יכולה לעמוד בלחץ האמריקאי? בראיון, טען הלוי כי "ישראל לא יכולה לעמוד בלחץ האמריקני. קודם כל משום שהיא התומכת העיקרית של ישראל היום בעולם, והנשיא ביידן אולי הידיד הגדול ביותר מזה הרבה שנים וגם סייע לישראל בצורה מאוד משמעותית בהעברת אמצעי לחימה תוך כדי המערכה".