השב"כ ומשטרת ירושלים חוקרים חשד לפיו המתבצרים שהתפרעו בשבוע שעבר במסגד אל-אקצא, הכניסו מטעני צינור כדי לפגוע בכוחות הביטחון.
כזכור, ערב חג הפסח, בלילה של בדיקת חמץ - בין שלישי לרביעי בלילה, מאות מוסלמים התבצרו בהר הבית ונעלו עצמם בתוך המסגד יחד עם בני ערובה.
המשטרה ניהלה מולם ניסיונות להידברות, אך ללא הועיל ופרצה למקום בכוחות גדולים. כ-350 מתבצרים נעצרו בעימותים הקשים שפרצו על ההר. הם הועברו לחקירה ורובם שוחררו.
המתפרעים על ההר, יידו אבנים וחפצים לעבר השוטרים וכן ירו זיקוקים, אך מידע מודיעיני חדש שהגיע למשטרה טוען כי במקום היו גם מטעני צינור שהוחבאו במסגד.
המשטרה דיווחה לאחר הלילה הסוער כי "עשרות רבות של צעירים פורעי חוק ורעולי פנים, הכניסו לתוך המסגד זיקוקין, מקלות ואבנים והתבצרו בו התבצרות אלימה באמצעות ברזלים, ארונות וחפצים נוספים מתוך המסגד שאותם השחיתו, הכל במטרה להפר את הסדר במקום תוך חילול המסגד. בנוסף הם החלו בקריאות הסתה והתפרעות בתוך המסגד, ונעלו את דלתותיו מבפנים עם מכשולים וביצורים בפתחים".
הפלסטינים הפיצו מהמסגד תיעודים של שוטרים מכים באלות את המתבצרים וישראל ספגה גינויים מהעולם הערבי, כאשר העימותים הללו הובילו להסלמה ביטחונית שכללה ירי כ-100 רקטות מעזה, 34 רקטות מלבנון ו-6 רקטות מסוריה. זאת לצד פיגועי טרור קטלניים, ביום שישי ברצח האחיות רינה ומאי די בבקעת הירדן ופיגוע הדריסה בליל שבת בתל אביב בו נרצח התייר האיטלקי אלסנדרו פאריני.
בנתיים, במערכת הביטחון מתלבטים - לאור המתיחות הרבה - האם לסגור את הר הבית לעליית יהודים בעשרת הימים האחרונים של הרמדאן - החל משביעי של פסח. השר איתמר בן גביר מתנגד לסגירת ההר, כפי שנהגו לעשות בעבר וההכרעה בסופו של דבר תהיה של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שמקיים דיונים בנושא.
לטענת בן גביר, אם ההר ייסגר ליהודים, המשטרה תצא מהר מה שמגביר את הסיכון של המתפללים בכותל המערבי לחטוף אבנים וסלעים מהמוסלמים בהר. שר הביטחון יואב גלנט תמך בעמדת בן גביר וכך גם הרמטכ"ל הרצי הלוי.