בשעה האחרונה מפרסם דובר צה"ל על הקמת ״אוגדת דוד״, אוגדת המילואים החדשה שמוקמת בימים אלה, כאשר ייעוד האוגדה החדשה יהיה כפול:
1. הגנה בגזרה המזרחית - מדובר למעשה בחטיבות מילואים שיוכפפו ל״אוגדה המזרחית״ החדשה, ומשימתה בשגרה תהיה הגנה על גבול ירדן לכל אורכו.
2. מענה מהיר לאירועים מתפרצים ביישובים ברחבי הארץ - האוגדה מורכבת מחמש חטיבות ״אזוריות״, שהלוחמים שלהן מתגוררים באותם אזורים - וכך, אם פורץ אירוע במהירות באותו אזור - לוחמי החטיבה שגרים באותו מרחב יכולים לתת מענה מהיר לא כבודדים, אלא ככוח צבאי מאורגן כפלוגות, גדודים וחטיבה.
בהודעת הצבא נאמר כי "בתום עבודת מטה שבחנה את הצרכים המבצעיים ובהתאם לתכנון בניין הכוח של צה״ל, בראי לקחי המלחמה והערכת המצב, החליט הרמטכ״ל, רב-אלוף הרצי הלוי, על הקמת חמש חטיבות מילואים חדשות, חטיבות "דוד", שמטרתן לבצע משימות הגנה בגבולות השונים בהתאם לצורך מבצעי".
על פי צה"ל, חמש החטיבות הן: נגב ("נגבה"), שפלה ("יהונתן"), עמקים ("יזרעאלי"), ירושלים ("ארי") וגליל גולן, שיוקמו במטרה לתת מענה מיטבי לאירועים מתפרצים. שיטת הגיוס הינה על פי אזור המגורים של הלוחמים, על מנת שיוכלו לתת מענה ראשוני בצורה מיטבית.
החטיבות יורכבו מלוחמי מילואים המבוססים על מתנדבים בגילאי 38-58 אשר יביאו לידי ביטוי את הניסיון, המקצועיות והידע שצברו במהלך שירותם הצבאי ובאזרחות.
בהודעה נאמר כי "במרכז לאימוני יבשה מפתחים אימונים ייעודיים אשר ישפרו את המוכנות המבצעית ויביאו למיצוי היכולת של הלוחמים. הכשרת הכוחות בחודשים הקרובים תכלול קורס לרענון מיומנויות קרב, תרגילי לחימה בשטח בנוי ותרחישים מורכבים, הכשרות ייעודיות למפקדים ולתפקידים מקצועיים, ואימונים שיתבצעו באופן שוטף לשימור הכשירות".
על פי דיווח של דורון קדוש, מתוך יעד גיוס שאפתני של כ-15,000 לוחמים לאוגדה, הצליחו בצה״ל לגייס עד כה כמה אלפים בודדים, ולכן מנסים בצה"ל להאיץ את הליכי הגיוס ולפנות לקהלים נוספים.
הרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי אמר: ״במלחמה הזו למדנו שצה״ל צריך להיות גדול יותר, רחב יותר, מול מצבים קשים ומול מלחמות ארוכות. אנחנו מקימים בחודשים האלה חטיבות חדשות של אנשי מילואים שרובם כבר מעבר לגיל הפטור, והביעו נכונות נוכח צו השעה להתייצב ולומר ׳חוזרים לשרת׳, חוזרים למילואים. אמנם לא בגיל הרשמי של המילואים, אך עם הרוח הנכונה ועם ההבנה של הצורך. כך אנחנו נוכל להקל על עומס המילואים. אני מצדיע לאנשי המילואים שעומדים בזה באיכות רבה ובכבוד רב״.
מקים החטיבות, אלוף (מיל׳) מוטי ברוך אמר: ״כולנו מבינים כי המציאות הביטחונית השתנתה ואנחנו נדרשים להתאים את עצמנו יחד איתה. יש כאן אנשים שנכונים להתנדב ולהיות חלק מרכזי בחיזוק הביטחון, ואנחנו רואים בזה יתרון מבצעי משמעותי״.