דובר צה"ל מעדכן כי במהלך השעות האחרונות, צה"ל ירה להרחקת מספר חשודים שהתקרבו והיוו איום על הכוחות הפועלים במרחבים שונים ברצועת עזה.
בנוסף, מוקדם יותר היום כלי טיס של חיל האוויר ירה להרחקת כלי רכב חשודים שנעו צפונה ממרכז הרצועה בציר שלא מאושר לתנועת רכבים, זאת ללא מעבר בציר הבידוק, בניגוד למתווה המוסכם.
למעשה, היום (ראשון) דיווחו ברצועה על שלוש תקיפות לאורך היום של צה"ל - אחת באזור רפיח שבדרום הרצועה ושתיים במרכז הרצועה - ולטענת חמאס בתקיפה באזור רפיח נהרגו שלושה שוטרים של ארגון הטרור.
בצה"ל עדכנו בבוקר כי: "זוהו פגיעות" וקראו "לתושבי עזה להישמע להנחיות צה״ל ולא להתקרב לכוחות הפרוסים במרחב".
משרד הפנים של ארגון הטרור חמאס טען לאחר התקיפה: "שני שוטרים נהרגו והשלישי נפצע קשה כתוצאה מתקיפה ישראלית, בזמן שנפרסו הבוקר לאבטחת הסיוע באזור א-שוכה, ממזרח לרפיח".
בחמאס הוסיפו כי הם "מגנים את 'פשע' זה" וקראו: "למתווכות ולקהילה הבין-לאומית ללחוץ על ישראל להפסיק לפגוע במשטרה כמנגנון אזרחי המספק שירותים לשמירה על ביטחון האזרחים וארגון ענייניהם היום-יומיים".