אחרי המשבר בוועדת פלסנר, הבהיר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "החלטת הוועדה נעשתה בניגוד להנחייתי. השוויון בנטל חייב לחול על ערבים. החוק שאביא לאישור הכנסת יכלול את העיקרון הזה".
כזכור, שר החוץ אביגדור ליברמן הודיע אמש על פרישת תנועתו מוועדת פלסנר שנועדה לפתור את בעיית אי השיוויון בנטל השירות הצבאי.
ליברמן אמר: בעקבות החלטת ועדת קש״ב להפלות לטובה את ציבור ערביי ישראל ולא לחייבו בשירות למדינה, החלטה הפוגעת בחשיבות השוויון בנשיאה בנטל בשירות, החליטה סיעת ישראל ביתנו לפרוש מחברות בוועדה ותביא להצבעה בכנסת את הצעת החוק שהגישה הקובעת שוויון בנטל לכל חלקי העם.
עוד אמר ליברמן: "ישראל ביתנו סבורה כי יש רק דרך אחת נכונה על מנת להביא לשוויון אמיתי בנטל בין כל האזרחים במדינה והיא חובת שירות בגיל 18 לכל אזרח: חילוני, חרדי או ערבי".
"ישראל ביתנו דוגלת בעקרון שנקבע במגילת העצמאות ולפיו שוויון בישראל מובטח לכולם, בזכויות ובחובות, ללא קשר לדת, גזע או מין, ויש לכבד זאת".
אחד הסעיפים בהצעת החוק שגיבש יו"ר וועדת החוקה דוד רותם ואותה מתכוונת תנועת 'ישראל ביתנו' להגיש ללא קשר להחלטת וועדת פלסנר מתיר אמנם דחיית שירות למי שתורתו אומנותו, אך בכמות מוגבלת, מתוך הצעת החוק: "שר הביטחון רשאי לפטור משירות ביטחון תלמיד ישיבה מצטיין, לפי המלצת ראש הישיבה". אך, "מספר דחיות השירות והפטורים שיינתנו לפי סעיף זה לא יעלה על אלף בשנה".
אתמול ביקר השר הרשקוביץ במאהל הפרייארים בתל-אביב והביע הזדהות. הרשקוביץ הביע את הזדהותו עם סוגיית השוויון בנטל ואמר "לא ניתן לוועדת פלסנר למרוח את נושא גיוס החרדים. הבית היהודי לא יקח חלק בטאטוא הנושא מתחת לשולחן. אני דורש שוויון בנטל לכולם."
"אני מדבר כאן בשם הציבור הנושא בעיקר הנטל. אחוז המשרתים ביחידות הקרביות מקרב המגזר הדתי לאומי הוא הגבוה ביותר. הציבור הדתי לאומי הוא הוכחה שניתן לשלב בין עולם התורה לשרות בצבא ותרומה למדינה, ומה שאנחנו דורשים מעצמנו אנחנו דורשים גם מאחרים."