

בכנסת אושר אתמול בקריאה שניה ושלישית את התיקון לחוק האזרחות, שצפוי לאפשר לבית המשפט לשלול אזרחות למי שיורשע במעשה טרור, ריגול, גרימה למלחמה, סיוע לאויב במלחמה ושירות בכוחות האויב.
מדובר בנצחון מוחץ לאביגדור ליברמן, שר החוץ, ומפלגתו, ואת התיקון יזמו חברי-הכנסת רותם ורוברט אילטוב.
החוק עבר ברוב של 37 תומכים מול 11 מתנגדים.
אחרי אישור החוק, הביע רותם שביעות רצון מן הרוב שהושג. הוא אמר: "כל מי שיבגוד במדינה ויבצע מעשי טרור נגד אזרחיה יידע – נאמנות ואזרחות הולכים יחד. אין אזרחות בלי נאמנות".
ליברמן, מצידו, הסביר כי קיים את מה שהבטיח לבוחריו ערב הבחירות - "בלי נאמנות אין אזרחות".
כצפוי, בשמאל מאוד לא אהבו את החוק החדש, וח"כים מהמפלגות הערביות מחו כנגדו.
ח"כ טאלב א- סנע מרע"מ תע"ל, טען כי התיקון לחוק מציג את ישראל כ"דיקטטורה דורסנית". לדבריו, שוב הוכח כי חברה הדוגלת בכיבוש עם אחר איננה יכולה להיות דמוקרטית.
בסופו של דבר, איים א-סנע, האו"ם יראה בציונות תנועה גזענית ויטיל עליה חרם, בדומה לחרם שהוטל על דרום אפריקה בעקבות משטר האפרטהייד.
ואילו חבר-הכנסת דב חנין תהה: מדוע לא נשללה אזרחותו של יגאל עמיר, והאם לנשיא לשעבר, משה קצב, שהורשע בעבירות חמורות, לא מגיעה שלילה?