

בצה"ל לוקחים את השתלבות החרדים במסגרות צבאיות צעד אחד קדימה, והחל מהשבוע הבא יחלו לגייס אברכים חרדים לפיקוד העורף.
בעבר, גויסו חרדים לנח"ל החרדי ולמודיעין, ובצה"ל מאמינים כי מערך הגיוס החדש יסייע בהעברת מסרי הפיקוד למשפחות חרדיות בכל חלקי הארץ.
"הרעיון המרכזי, בניגוד לגיוס חרדים לצה"ל, הוא השירות בפיקוד העורף של החיילים החרדים בקהילות שלהם והגישור על הפער שנוצר בהסברה לאוכלוסיה מיוחדת זו", הסביר גורם בפיקוד העורף ל"ידיעות אחרונות".
לדבריו, "המתגייס החרדי לפיקוד העורף ישרת בעיר מגוריו וידריך את קהילתו".
בפיקוד העורף מסבירים כי בהעדר מכשירי טלויזיה ורדיו בבתי החרדים, הם מתקשים להעביר את מסרי הפיקוד ואת ההדרכה לעת חרום.
ב"ידיעות אחרונות" הציגו הבוקר לצד הידיעה מילון מקוצר למדריך החרדי בפיקוד העורף: כך יישמעו ההוראות באידיש.
"גייט ארופ אין שוץ באהעלטעניטש", למשל, זה "לרדת למקלט", "איך בין פון פיקוד העורף" זה "אני מפיקוד העורף" ו"מען קען ארויסגעיין" זה "אפשר לצאת".
גיוס החרדים: מפגש מפתיע
לפני כחודש נועד ראש אגף כח אדם בצה"ל, האלוף אבי זמיר עם האדמו"ר מבעלזא לשיחה שתוכנה לא ברור.
הפגישה, לפי דיווחים, נערכה ביוזמתו של האלוף זמיר ונמשכה שעה ארוכה.
מדובר במפגש נדיר ובצה"ל טוענים שהוא עסק בנושא טעון במיוחד: שילוב חרדים בצה"ל. לפי צה"ל, האלוף זמיר שוחח עם האדמו"ר מבעלזא על האפשרות להרחיב את כמות החרדים המתגייסים לצה"ל.
בצה"ל סיפרו עוד כי הפגישה התקיימה באווירה טובה.
לדברי גורמים, האלוף זמיר העלה את האפשרויות העומדות בפני צעיר חרדי בצה"ל - כמו השתלבות מלאה ביחידות מיחידות שונות, בהן גם כאלה הנחשבות למובחרות.