בית משפט המחוזי בירושלים גזר היום (ראשון) על יאסמין גאבר, תושבת העיר העתיקה בירושלים, שפעלה לגיוס אזרחים ישראלים למען כוח קודס האיראני וארגון הטרור חיזבאללה, שנתיים וחצי מאסר בפועל.
גאבר נעצרה לפני כשנה לחקירה, לאחר שעלה החשד כי גויסה בידי ארגון חיזבאללה בלבנון. יחד עמה נעצרו לחקירה חשודים נוספים מקרב מכריה ממזרח ירושלים ורמאללה, אשר נחשדו כמעורבים בפעילות במסגרת חוליה, בראשותה של ג'אבר, ביניהם גם תסנים אלקאדי, תושבת רמאללה שהתגוררה בשנים האחרונות בתורכיה.
במהלך החקירה עלה כי ג'אבר זוהתה וסומנה על ידי אנשי חיזבאללה במסגרת השתתפותה בכנס אליו יצאה בלבנון בשנת 2015. כמו כן, עלה כי לשם שמירה על חשאיות זהותה, קיבלה כינוי מבצעי על ידי היחידה - "רחיל".
בביקור נוסף של ג'אבר בלבנון בשנת 2016, עטאיא אבו סמהדנא ומחמד אלחאג' מוסא, המוכרים כפעילים ביחידת הפיגועים המשותפת של כוח קודס וחיזבאללה, קישרו בינה לבין פעיל טרור בכיר ביחידה זו המכונה "פארס עוודה".
"פארס עוודה" הינו כינויו בארגון חזבאללה של ג'עפר קביסי, המוכר כמעורב בניסיונות נוספים לגייס גורמים בישראל ובאיו"ש לפעילות טרור.
כאמור, היום הוטל עליה שנתיים וחצי מאסר בפועל. זאת לאחר שהודתה במעשיה. השופט זקף לזכותה את גילה הצעיר ואת עברה הנקי, ובנוסף את העובדה לקחה אחריות למעשיה לאחר שכתב האישום תוקן ובכך חסכה זמן שיפוטי משמעותי. עם זאת, יצוין שלקיחת האחריות באה לאחר שמיעת חלק משמעותי מפרשת התביעה.
עוד פסק השופט 12 חודשי מאסר על תנאי, שלא תעבור במשך 3 שנים מיום שחרורה מהמאסר על העבירות בהן הורשעה או כל עבירה נגד בטחון המדינה שהיא פשע. וכן קנס כספי או חודש מאסר תחתיו.
אופן הפעלת ג'אבר על ידי חיזבאללה
כזכור, וכפי שדווח ב'כיכר השבת', מאז גיוסה על ידי חיזבאללה, עמדה ג'אבר בקשר חשאי עם מפעילה, באמצעות העברת מסרים חשאיים מוסכמים ברשתות החברתיות (דוגמת פייסבוק ואינסטגרם), וזאת בהתאם לתדרוך ביטחוני והנחיות שקיבלה מארגון חיזבאללה.
במסגרת הפעלתה של ג'אבר על-ידי החיזבאללה, בוצעו עימה פגישות בתורכיה, במסגרתן הועברו לה הנחיות לפעילות ע"י רנד והבה, פעילת חזבאללה ביחידת הפיגועים המשותפת, שפעלה מולה אף היא בכינוי מבצעי מטעם היחידה בשם "וופאא".
בפגישות אלה הובהר לג'אבר כי תפקידה הינו גיוס פעילים נוספים בישראל, שישמשו כחולייה בהנחייתה, זאת תוך הדגשת חשיבות גיוס גורמים מקרב ערביי ישראל, בדגש על נשים, אשר יתרונן ביכולתן לנוע בחופשיות בארץ ולפעול במסגרת חוליות מקומיות לאיסוף מידע אשר ישמש לקידום פעילות טרור עתידית.
במסגרת חקירתה של תסנים אלקאדי, חברתה של ג'אבר שנחקרה אף היא כאמור במסגרת הפרשיה, עלה כי גם היא השתתפה בכנס בלבנון בשנת 2015, שם הכירה את פעילי היחידה ולאחריו המשיכה לעמוד עימם בקשר.
ממצאי חקירתה של אלקאדי העלו, כי שימשה כאשת קשר של היחידה מול ג'אבר, כחלק מדרכי התקשורת החשאיות הננקטות ע"י יחידת הפיגועים לשם מניעת חשיפת פעילותה מול גורמים בישראל, ואף קיבלה מהם כספים.
בנוסף עלה, כי אלקאדי קיימה ב-2018 פגישה עם אותה פעילת חיזבאללה רנד והבה, אשר הציעה לה להיפגש עם פעילי חזבאללה עימם עובדת בלבנון וזו הסכימה להצעה.
בשירות הביטחון הכללי מדגישים כי חקירות אלו הביאו לחשיפת שיטות פעולה של ארגון חיזבאללה ובהן: שימוש בדרכי תקשורת חשאית, כולל באמצעות העברת מסרים מקודדים ברשתות חברתיות, קיומן של פגישות הפעלה במדינות שונות בעולם, בדגש על תורכיה ושימוש בכינויים פיקטיביים על ידי הפעילים בפעילותם המבצעית על מנת להסתיר את שיוכם לארגון חיזבאללה בתהליך הגיוס מול גורמים אזרחיים.
גורם בכיר בשב"כ אמר כי "חקירה זו של שב"כ בשיתוף גורמי הביטחון הינה תוצר של פעילות מודיעינית ממושכת לאיתור חשודים כמגוייסי חיזבאללה, ומהווה נדבך נוסף במהלכי הסיכול שבוצעו בשנה האחרונה מול ניסיונות כוח קודס וארגון חיזבאללה לגייס גורמים מקרב ערביי ישראל, הרשות הפלסטינית ואף זרים, במטרה לממש פעולות טרור בישראל".
"שב"כ יחד עם שותפיו במערכת הביטחון ימשיך לפעול בנחישות לסיכול כל פעילות טרור וריגול של איראן וחיזבאללה, לרבות כאלה שמקורן בזירה התורכית, ולחשיפתם של כלל הגורמים בישראל ובאיו"ש המסייעים לכך".